Detinator al titlului ""erou al muncii socialiste"", singurul politician gorjean care a recunoscut inainte de a-i fi publicat dosarul de la CNSAS ca a colaborat cu Securitatea, Dan Ilie Morega, lider al PNL Gorj, va veni in Capitala pentru a se ocupa
Detinator al titlului ""erou al muncii socialiste"", singurul politician gorjean care a recunoscut inainte de a-i fi publicat dosarul de la CNSAS ca a colaborat cu Securitatea, Dan Ilie Morega, lider al PNL Gorj, va veni in Capitala pentru a se ocupa de lupta antifrauda.

De la
1 august 2006, Morega a fost numit consilier in corpul de control al primului ministru, la Directia de Lupta Antifrauda, urmand ca de la 1 septembrie sa inceapa activitatea efectiva in institutie.
Dan Ilie Morega a fost in perioada comunista presedintele Cooperatiei si pentru munca depusa in slujba partidului a obtinut din partea lui Nicolae Ceausescu titlul de ""erou al muncii socialiste"". Imediat ce a aparut Legea lustratiei, Morega a recunoscut ca a colaborat cu Securitatea, pentru ca, spune el, partidul o cerea.
Dupa ce a servit regimul comunist, Dan Ilie Morega a fost membru al PDSR, ApR, PRM, PNL Campeanu, iar acum este presedinte al Partidului National Liberal din Gorj.
Dan Ilie Morega spune ca se mai gandeste daca accepta sau nu oferta primita din partea primului-ministru, Calin Popescu Tariceanu. (Gabriela Mladin)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.