In urma aparitiei articolului „Soarta Monei Musca, analizata la 2 septembrie" - autor Anamaria GHICU, introdus in data de 20 august 2006 pe fluxul de stiri al Agentiei AMOS NEWS, Biroul Mass Media al Primariei municipiului Giurgiu doreste sa aduca lamuriri pentru a indrepta o grava eroare strecurata in mod tendentios sau - mai grav - fara a fi verificata, prin care se aduc acuzatii primarului municipiului Giurgiu, Lucian Iliescu.
Rechizitoriul in dosarul privind delapidarea de la DADP Giurgiu a fost finalizat (stire transmisa de altfel pe fluxul de stiri AMOS NEWS si preluata de aproape toata presa centrala in data de 11 august 2006) si sapte angajati ai institutiei au fost trimisi in judecata de procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. In urma cercetarilor s-a stabilit ca NICIUNUL dintre conducatorii din Primarie si DADP nu se numara printre inculpati.
Primarul Lucian Iliescu a fost instiintat oficial, prin adresa Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia de urmarire penala si criminalistica nr. 080402 din 10 august 2006, ca s-a dispus neinceperea urmaririi penale impotriva domniei sale, neexistand legatura de cauzalitate intre faptele retinute in actele de control ale Camerei de Conturi Giurgiu si prejudiciul constatat.
Aceleasi instiintari oficiale au primit si viceprimarii Liviu Clejan, Gabriel Marcoci si Constantin Toma, precum si directorul general executiv al DGSPGC Giurgiu, Stan I. Stan.