Procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au continuat, ieri, prezentarea materialului de urmarire penala in cazul omului de afaceri Ovidiu Tender (foto stanga) arestat preventiv in dosarul Rafo-Carom. Conform unor surse judiciare, citate de Newsin, anchetatorii vor incheia cel mai probabil maine prezentarea materialului de urmarire penala din acest caz, astfel incat Ovidiu Tender si Marian Iancu (foto dreapta) sa semneze rechizitoriul, iar dosarul sa fie trimis in instanta.
Dupa cum se stie, in timpul prezentarii materialului de urmarire penala aparatorii lui Ovidiu Tender au ridicat mai multe exceptii, printre care si cea privind nefinalizarea urmaririi penale. Toate au fost insa respinse de procurorii Parchetului General. In schimb, avocatii lui Marian Iancu, cercetat in stare de libertate, au precizat ca nu se opun prezentarii materialului probator si ca aceasta procedura nu afecteaza dreptul clientului lor la aparare. "Noi asteptam ca dosarul sa plece in instanta, conform programarii", declara, in urma cu aproximativ doua saptamani, avocatul Ion Neagu, aparatorul lui Iancu.
Infractiuni economice
Ovidiu Tender si Marian Iancu sunt acuzati de mai multe infractiuni economice prin care ar fi prejudiciat statul cu aproximativ 2700 de miliarde de lei.
Tender a fost arestat in luna martie de Tribunalul Bucuresti, dupa ce procurorii il acuzasera ca ar fi incercat sa influenteze expertul financiar din dosarul Rafo-Carom. El a fost apoi eliberat, in luna iunie, de o instanta a Tribunalului Bucuresti, insa doar pentru o saptamana. In data de 16 iunie, Curtea de Apel Bucuresti a anulat decizia instantei inferioare si a decis reincarcerarea omului de afaceri. Tot Tribunalul Bucuresti a hotarat in data de 30 iulie ca prelungirea mandatului de arestare preventiva emis pe numele acestuia, ceruta de procurori, nu se impune. Si de aceasta data, decizia a fost anulata de Curtea de Apel care, in urma unei sedinte cu cantec, a hotarat ca Ovidiu Tender sa ramana dupa gratii. (G.T.)