22 August 2006

Lectura de 2 minute

Directorul general al Hidroelectrica SA a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie intr-un dosar ce priveste un prejudiciu de aproximativ 1,8 milioane de euro. Alaturi de directorul general Traian Oprea, in acelasi caz au mai fost deferiti
Directorul general al Hidroelectrica SA a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie intr-un dosar ce priveste un prejudiciu de aproximativ 1,8 milioane de euro. Alaturi de directorul general Traian Oprea, in acelasi caz au mai fost deferiti instantei George Lavinius Asan - director adjunct al Directiei marketing, privatizare si afaceri internationale, Ioan Trif - sef Serviciu contracte si achizitii interne. Toti trei vor fi judecati pentru abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata. De asemenea, Dan Popescu - economist principal specialist in cadrul Serviciului contracte si achizitii Interne, si Ioana Dudas - statistician principal din cadrul aceluiasi serviciu, au fost trimisi in fata instantei pentru abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata si fals intelectual.
Procurorii au stabilit ca, in perioada septembrie-decembrie 2004, directorul general al societatii Hidroelectrica, Traian Oprea, impreuna cu Asan, Trif, Popescu si Dudas au avizat, aprobat si initiat cumpararea de aparatura electrica de joasa tensiune marca Siemens, contrafacuta, de la societatea comerciala bucuresteana Enol Group SA si produse de acelasi gen marca Schneider supraevaluate de la societatea CFR SSVM Bucuresti (fara nicio legatura cu societatile de transport pe calea ferata). Achizitia, destinata mai multor sucursale din tara ale Hidroelectrica, s-a facut cu incalcarea flagranta a reglementarilor legale privind achizitiile publice precum si a normelor impuse sucursalelor in materie de aprovizionare cu materiale si echipamente. Prejudiciul total cauzat societatii Hidroelectrica SA prin efectuarea celor doua achizitii publice se ridica, potrivit anchetatorilor, la 71.797.868.666 de lei vechi, adica aproximativ 1,8 milioane de euro.
Oameni de afaceri acuzati in acelasi dosar
In acelasi dosar, urmeaza sa fie judecati si mai multi oameni de afaceri de la care Hidroelectrica a cumparat aparatura electrica supraevaluata si contrafacuta. Astfel, Vasile Croitoru (inculpat in dosarul Electrica Banat si in dosarul SISE Transilvania Sud Brasov) este acuzat de concurenta neloiala, contrafacere sau folosire fara drept a unei marci, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la fals intelectual, complicitate la evaziune fiscala, complicitate la spalare de bani, asociere pentru savarsirea de infractiuni. Costel Croitoru (inculpat in dosarul SISE Transilvania Sud Brasov) este acuzat de contrafacere sau folosire fara drept a unei marci, concurenta neloiala, fals intelectual, evaziune fiscala, asociere pentru savarsirea de infractiuni. Anghel Hondar si Gheorghe Bitu (inculpat in dosarul SISE Transilvania Sud Brasov) vor fi judecati pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, fals intelectual, evaziune fiscala, asociere pentru savarsirea de infractiuni. Mitica Brasoveanu este acuzat de fals in inscrisuri sub semnatura privata, evaziune fiscala, spalare de bani, asociere pentru savarsirea de infractiuni, iar Ana Daniela Nistor de evaziune fiscala. Dosarul va fi solutionat de judecatorii Tribunalului Bucuresti. (G.T.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.