Traian Oprea, director general al Hidroelectrica, si George Lavinius Asan, director adjunct al Directiei marketing, privatizare si afaceri internationale a Hidroelectrica, au fost trimisi in judecata de catre procurorii anticoruptie, alaturi de alte noua persoane, sub acuzatia ca au prejudiciat societatea cu aproximativ 1,8 milioane de euro.
Alaturi de cei doi au fost trimisi in judecata si Ioan Trif - sef Serviciu contracte si achizitii interne, toti acuzati de abuz in serviciu contra intereselor publice.

In acelasi dosar a mai fost deferit justitiei si Dan Popescu, economist principal, specialist in cadrul Serviciului contracte si achizitii interne, si Ioana Dudas, statistician principal din cadrul aceluiasi serviciu, au fost trimisi in fata instantei pentru abuz in serviciu contra intereselor publice. Alaturi de angajatii Hidroelectrica a mai fost trimis in judecata Vasile Croitoru, inculpat in dosarul Electrica Banat si in dosarul SISE Transilvania Sud Brasov care este acuzat de concurenta neloiala, contrafacere sau folosire fara drept a unei marci, instigare la fals in inscrisu ri sub semnatura privata, complicitate la fals intelectual, complicitate la evaziune fiscala, complicitate la spalare de bani, asociere pentru savarsirea de infractiuni. Costel Croitoru, si el inculpat in dosarul SISE Transilvania Sud Brasov, este acuzat de contrafacere sau folosire fara drept a unei marci, concurenta neloiala, fals intelectual, evaziune fiscala si asociere pentru savarsirea de infractiuni. Anghel Hondar si Gheorghe Bitu, inculpat in dosarul SISE Transilvania Sud Brasov, sunt acuzati de fals in inscrisuri sub semnatura privata, fals intelectual, evaziune fiscala, asociere pentru savarsirea de infractiuni.

Mitica Brasoveanu este acuzat de fals in inscrisuri sub semnatura privata, evaziune fiscala, spalare de bani, asociere pentru savarsirea de infractiuni, iar Ana Daniela Nistor de evaziune fiscala.

Sefii Hidroelectrica au cumparat ce-au vrut
Procurorii anticoruptie spun ca, in perioada septembrie-decembrie 2004, directorul general al Hidroelectrica, Oprea Traian, impreuna cu ceilalti patru reprezentanti ai societatii - Asan, Trif, Popescu si Dudas -, au avizat, aprobat si initiat cumpararea de aparatura electrica de joasa tensiune marca Siemens, contrafacuta, de la societatea comerciala bucuresteana Enol Group SA si produse de acelasi gen marca Schneider supraevaluate de la societatea CFR SSVM Bucuresti. Achizitia, destinata mai multor sucursale din tara ale Hidroelectrica, s-a facut cu incalcarea flagranta a reglementarilor legale privind achizitiile publice precum si a normelor impuse sucursalelor in materie de aprovizionare cu materiale si echipamente. Prejudiciul total cauzat societatii Hidroelectrica SA prin efectuarea celor doua achizitii publice se ridica, potrivit anchetatorilor, la 71.797.868.666 de lei vechi, aproximativ 1,8 milioane de euro.

Dorally 'aproviziona>> Hidroelectrica