Colegiul CNSAS incepe astazi audierile politicienilor din lista celor 29, primita de la SRI, care intre timp s-a dilatat si a ajuns la 71 de nume. Potrivit unor surse apropiate CNSAS astazi urmeaza sa fie audiati Liviu Campanu, Gheorghe Dragomir si M
Colegiul CNSAS incepe astazi audierile politicienilor din lista celor 29, primita de la SRI, care intre timp s-a dilatat si a ajuns la 71 de nume. Potrivit unor surse apropiate CNSAS astazi urmeaza sa fie audiati Liviu Campanu, Gheorghe Dragomir si Mona Musca, deputati PNL, dar si deputatul PSD, Ion Mocioalca, toti avand dosare de retea. Aceleasi surse au precizat ca astazi ar putea fi audiata si Rodica Stanoiu, fost ministru pesedist al Justitiei, tot pentru un dosar de retea. Sursele citate ne-au precizat insa ca cei care au fost invitati astazi pentru audieri au anuntat deja conducerea CNSAS ca nu se vor prezenta la sediul institutiei.
Afirmatia referitoare la largirea numarului de politicieni care au dosare intocmite de fosta Securitate, la categoria "urmarit" sau de "retea", a fost facuta de membrul CNSAS Ladislau Csendes, in urma cu doua zile, pentru un cotidian central. "In cei 71 sunt inclusi si cei 29 de parlamentari. Audierile vor incepe marti (n.r.-astazi), nu stiu cu cine, iar modalitatea de vot nu va fi, cel mai probabil, vot secret, pentru ca legea nu permite", a explicat ieri Ladislau Csendes, pentru NewsIn. Surse apropiate UDMR ne-au declarat ieri ca afirmatia, facuta de Csendes in ciuda faptului ca in CNSAS s-a instituit regula "silentio stampa", a venit dupa ce conducerea UDMR i-a dat un imbold membrului CNSAS sa dea publicitatii informatia. Sursele citate au sustinut ca sefii UDMR sunt indignati de faptul ca din povestea listei celor 29 de politicieni Uniunea a iesit cel mai prost, numele lui Marko Bela, Verestoy Atilla, Gyorgy Frunda, Sogor Csaba fiind scoase in fata, ca atare s-a incercat o contrabalansare a situatei fata de Alianta PNL-PD.
Urmeaza nume-surpriza
Pe de alta parte, poetul Mircea Dinescu a sustinut ieri ca vor aparea si "nume-surpriza" de oameni politici, in afara celor 71 de politicieni ale caror dosare sunt verificate de Colegiu. "Vor fi si alte nume importante", a spus Dinescu, adaugand ca in ceea ce priveste proportia intre dosarele de retea si cele de urmarire ale politicienilor, cele din urma sunt mai multe. In alta ordine de idei, Mircea Dinescu a acuzat din nou serviciile secrete pentru ca nu au pus mai devreme la dispozitia CNSAS documentele necesare. "In loc ca SRI sa ne dea dinozaurul intreg, ne-a dat o copita si coada si - timp de 5 ani - ne-am jucat sa constituim din nou dinozaurul. In loc sa ne dea cheia de la sala de unde el era intreg. Si acum refacem partile", a comentat Dinescu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.