Cozmin Gusa si-a nuantat, recent, declaratiile legate de presupusa colaborare cu fosta Securitate a presedintelui Traian Basescu. Ce l-a determinat sa o faca? Pentru ca e clar ca exista o explicatie!

Gusa nu-i omul care sa-si ia vorbele

Cozmin Gusa si-a nuantat, recent, declaratiile legate de presupusa colaborare cu fosta Securitate a presedintelui Traian Basescu. Ce l-a determinat sa o faca? Pentru ca e clar ca exista o explicatie!

Gusa nu-i omul care sa-si ia vorbele inapoi cu una, cu doua.
Gusa nu-i nici omul care sa fi dat preponderent imaginea de politician care nu-i bine informat, indiferent de zona/zonele din care-si culege aceste „dezvaluiri“. (Daca declaratiile lui Ioan Talpes, legate de presupusa colaborare a lui Cozmin Gusa cu un anume sef de serviciu strain - pozitie din care si-ar obtine parte din informatiile utilizate -, precum si desele sale vizite la Moscova (cu atat mai mult, cu cat in acele momente nu avea pozitii prea oficiale), vor avea o baza fundamentata, s-ar putea ca presedintele PIN, prin sifonarea imaginii, sa piarda proportional si din postura de dezvaluitor teribil cu care ne-a obisnuit). Deci, Secu' sau nu?

Si, nu in ultimul rand, Gusa nici n-a lasat - in comparatie cu multi altii - impresia ca ar fi neinspirat atunci cand deschide gura. (Cel mai bun argument, in acest punct, este acela ca nu degeaba s-au muncit trei 'Escu de renume - Voiculescu, prin cooptarea lui Gusa in trustul lui de presa, si, ulterior, Iliescu si Basescu, doi sefi de stat, care nu doar ca l-au tinut pe Gusa aproape, dar s-au afisat cu el, l-au promovat si s-au folosit de serviciile lui). Deci, 'Escu sau Popescu?

Asa incat, ce l-ar fi putut determina pe Cozmin Gusa sa-si indulceasca declaratiile anti-prezidentiale?

Variante de lucru:
1. Decizia de a-si focaliza „dezvaluirile“ pe politicieni care nu au forta necesara pentru a decide stoparea deconspirarii dosarelor fostei Securitati.

2. Intentia de a lasa pe tusa Parlamentului UDMR-ul, la alegerile urmatoare, prin declaratiile legate de multitudinea membrilor Uniunii care au colaborat cu fosta Securitate si prin crearea imaginii apocaliptice ca in acest partid situatia este mult mai dramatica decat in celelalte curti politice. In sprijinul acestei ipoteze, putem lua in calcul dezvaluirea aruncata, ieri, pe piata, chiar de catre reprezentantul UDMR in CNSAS - Ladislau Csentes , care sustine ca la Colegiu au ajuns alte 71 de dosare proaspete - deci si celelalte partide au probleme similare.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.