Compania Cramele Recas, cel mai mare producator de vinuri din Banat, are in plan investitii de 3,2 milioane de euro pentru semestrul doi al acestui an, bani ce vor fi folositi in extinderea bazei materiale cu tehnologie de ultima ora, modernizarea cr
Compania Cramele Recas, cel mai mare producator de vinuri din Banat, are in plan investitii de 3,2 milioane de euro pentru semestrul doi al acestui an, bani ce vor fi folositi in extinderea bazei materiale cu tehnologie de ultima ora, modernizarea cramei, replantarea unui lot tanar de vita-de-vie de calitate superioara, precum si in modernizarea utilajelor de vinificare.
Tot in 2006 compania a investit 1 milion de euro in replantarea unui lot tanar de vita-de-vie pe o suprafata de 60 de hectare. Vita-de-vie de cea mai inalta calitate a fost importata din Austria si Franta si va fi folosita pentru cresterea calitativa a vinurilor produse de companie.
Cramele Recas administreaza in prezent o suprafata de 700 de hectare de vie, dintre care 650 sunt aflate in proprietatea sa. O alta investitie care se deruleaza in prezent vizeaza modernizarea cramei prin achizitia a peste 100 de cisterne de inox si a unei hale de fermentatie noi, dotata cu echipament de ultima ora. Lotul de baricc-uri a fost suplimentat cu 200 de recipiente de calitate super premium, investitie care aproape dubleaza capacitatea Cramelor Recas de vinuri premium - marcile La Putere, Reserva, La Putere barrique si care se ridica la valoarea de 1,2 milioane de euro. Alte investitii au fost realizate in propria firma de distributie si marketing - Cramele Recas Grup, firma care isi va desfasura activitatea in cele trei centre logistice din Recas, Timisoara si Bucuresti. Cramele Recas se numara printre primii trei exportatori de vin din Romania, alaturi de Vinia Iasi si Cramele Halewood. Pentru acest an, reprezentantii companiei banatene estimeaza exporturi de peste 2 milioane de euro.
Compania a inregistrat o crestere de 144% a vanzarilor in primul semestru din acest an, fata de perioada similara din 2005. Astfel, compania a anuntat venituri inregistrate pe piata interna de 2,7 milioane de lei, in timp ce numarul de sticle vandute in acest an a ajuns la 855.000, fata de doar 350.000 de sticle in primul semestru din 2005.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.