Beneficiarii contractelor de inchiere a locuintelor construite pentru tineri de ANL vor putea cumpara unitatile locative, dupa cel putin cinci ani de contract, potrivit unui proiect de ordonanta a Guvernului elaborat de Ministerul Transporturilor, Co
Beneficiarii contractelor de inchiere a locuintelor construite pentru tineri de ANL vor putea cumpara unitatile locative, dupa cel putin cinci ani de contract, potrivit unui proiect de ordonanta a Guvernului elaborat de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT). Actul normativ va impune mai multe conditii la cumpararea apartamentelor construite de Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL). Astfel, titularul contractului de inchiriere si membrii familiei acestuia pot beneficia o singura data de cumpararea unei locuinte pentru tineri, destinate inchirierii, si doar daca nu detin o alta locuintain proprietate. Locuintele vor fi tranzactionate doar la cererea cumparatorului, dupa expirarea unei perioade contractuale de cinci ani si fara conditii legate de varsta solicitantului. Pretul locuintei va fi stabilit de firmele sau autoritatile publice locale in ale caror evidente se afla imobilele respective, avand ca baza valoarea de inventar actualizata, potrivit proiectului de ordonanta a Guvernului. Pentru acoperirea cheltuielilor de evidenta si vanzare, unitatile prin care se va efectua vanzarea unitatilor locative vor beneficia de un comision de pana la 1% din valoarea locuintei. Sumele obtinute vor fi utilizate exclusiv pentru finantarea constructiei de locuinte. Astfel, 20% din sumele atrase vor intra la bugetele locale, pentru dezvoltarea constructiei de locuinte, iar 80% din fonduri vor fi virate in conturile ANL.
Ordonanta care va fi supusa aprobarii Guvernului modifica si completeaza Legea 152/1998 privind infiintarea ANL. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.