Un numar de 1.004 persoane au fost cuprinse, la nivelul Capitalei, in primele sapte luni, la cursuri de formare profesionala organizate de Agentia Municipala pentru Ocuparea Fortei de Munca Bucuresti, potrivit Rompres. Dintre aceste persoane, 21,3 la
Un numar de 1.004 persoane au fost cuprinse, la nivelul Capitalei, in primele sapte luni, la cursuri de formare profesionala organizate de Agentia Municipala pentru Ocuparea Fortei de Munca Bucuresti, potrivit Rompres. Dintre aceste persoane, 21,3 la suta au peste 45 de ani. De la inceputul anului, un numar de 589 de persoane au absolvit cursurile de calificare-recalificare, iar 279 persoane s-au incadrat in munca. Persoanele in cautarea unui loc de munca pot participa la programe de formare profesionala gratuite care sa le asigure cresterea si diversificarea competentelor profesionale in scopul asigurarii mobilitatii si reintegrarii pe piata muncii. La cursurile de calificare au dreptul sa participe persoanele inregistrate in baza de date a agentiilor locale de sector, dar si persoanele care nu primesc indemnizatie de somaj, dar sunt in evidentele AMOFM. Totodata, pot participa la cursuri gratuite si persoanele care au reluat activitatea dupa incetarea concediului pentru cresterea copilului, au reluat activitatea ca urmare a recuperarii capacitatii de munca dupa pensionarea pentru invaliditate, au reluat activitatea dupa satisfacerea stagiului militar, au statutul de refugiat, nu au loc de munca dupa repatriere sau dupa eliberarea din detentie, se afla in detentie si mai au de executat cel mult noua luni pana la ultima zi de executare a pedepsei. AMOFM a deschis de la inceputul anului 2006 un numar de 26 de cursuri pentru diferite meserii, printre care se numara: coafor, manichiura-pedichiura, lucrator pentru estetica si igiena corpului omenesc, instalator instalatii tehnico-sanitare etc.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.