Dorin a implinit ieri 19 ani. O zi cu totul speciala pentru el, iar cadoul cel mai mare pe care si-l doreste este sa-si gaseasca un loc de munca. Firesc ar fi sa nu fie o problema gasirea unei slujbe. Din pacate, pentru Dorin si alti vreo 45 de tiner
Dorin a implinit ieri 19 ani. O zi cu totul speciala pentru el, iar cadoul cel mai mare pe care si-l doreste este sa-si gaseasca un loc de munca. Firesc ar fi sa nu fie o problema gasirea unei slujbe. Din pacate, pentru Dorin si alti vreo 45 de tineri care au depasit varsta de 18 ani, din centrele de plasament din Brasov, lucrurile nu sunt chiar atat de simple. Dorin provine de la centrul din Victoria (situat la 100 km de Brasov). Are o calificare buna, din fericire pentru el, intr-o meserie cu mare cautare: tamplar, dulgher, parchetar. Dupa primul interviu de la Bursa locurilor de munca organizata special pentru tineri ca el de AJOFM - eveniment in premiera pentru Romania - imi sopteste, fara sa-si ascunda bucuria: "Am dat lovitura: luni m-au chemat sa ma duc la firma la ei". Ana Maria are 20 de ani si a venit de la Centrul "Sansa" din Codlea, la Bursa locurilor de munca organizata special pentru tinerii aflati in aceasta situatie ingrata. Din pacate, meseria de plapumar, saltelar sau tapiter nu se cauta (oare se fac cursuri de calificare in unele meserii doar pentru ca unii profesori sa-si ia banii?). Optimismul ei ma cucereste: "Fac orice, numai sa stiu ca am banii mei si pot trai o viata normala", imi spune cu o anumita inversunare in voce.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.