Patronii unei firme de colectare a fierului vechi vor ajunge in fata instantei, verificarile in dosarul in care sunt cercetati fiind finalizate de politistii Serviciului Cercetari Penale - Valcea. Ofiterii urmeaza sa inainteze propunere de trimitere
Patronii unei firme de colectare a fierului vechi vor ajunge in fata instantei, verificarile in dosarul in care sunt cercetati fiind finalizate de politistii Serviciului Cercetari Penale - Valcea. Ofiterii urmeaza sa inainteze propunere de trimitere in judecata Parchetului de pe langa Curtea de Apel Pitesti. Potrivit anchetatorilor, Cosmin Ioan Barbulescu, 27 de ani, si Gheorghe Firescu, 33 de ani, sunt acuzati de evaziune fiscala, fals intelectual si folosirea cu rea credinta a creditului si bunurilor societatii in interes personal. Administratori la SC "Bircomet" SRL din localitatea valceana Budesti, cei doi au pacalit statul cu aproximativ 7 miliarde lei, in urma unor afaceri frauduloase cu fier vechi. Din cercetari, spun anchetatorii, s-a stabilit ca in perioada iunie-septembrie 2004, cei doi au derulat operatiuni comerciale de colectare si livrare deseuri fier, in valoare totala de 18 miliarde lei. Invinuitii nu au inregistrat in contabilitatea firmei livrarile de marfa si incasarile de numerar din banca, prejudiciul total adus la bugetul de stat fiind de aproximativ sapte miliarde lei vechi.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.