Cercetat pentru luare de mita de 4,2 milioane de euro de la firma austriaco-elvetiana CC Med AG, distribuitor de echipamente si produse medicale, doctorul Serban Bradisteanu (sef Sectie Spitalul de Urgenta Floreasca) a primit ieri o noua interdictie
Cercetat pentru luare de mita de 4,2 milioane de euro de la firma austriaco-elvetiana CC Med AG, distribuitor de echipamente si produse medicale, doctorul Serban Bradisteanu (sef Sectie Spitalul de Urgenta Floreasca) a primit ieri o noua interdictie de a parasi tara pentru 30 de zile, prin decizia Tribunalului Bucuresti. Masura a fost data numai impotriva lui Bradisteanu, deoarece initial existau date ca el s-ar putea sustrage urmaririi penale, plecand in America cu o viza turistica de zece ani. La cererea de prelungire a interdictiei, aparatorul lui Bradisteanu a sustinut ca acesta este foarte bolnav si ca trebuie sa fie supus unei interventii chirurgicale care nu ar putea fi realizata in Romania. Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au invocat insa necesitatea prelungirii masurii, motivand ca inca se fac cercetari prin comisii rogatorii, in Austria si Elvetia, privind firma de la care Bradisteanu ar fi luat mita. De altfel, procurorii DNA au informat ca mai multe conturi bancare deschise de Bradisteanu in cele doua tari au fost blocate, iar proprietatile sale din Bucuresti si cele din apropierea Capitalei au fost puse sub sechestru asigurator.
NUME GRELE. Bradisteanu este urmarit penal din 16 iunie 2006, pentru ca, in schimbul mitei primite, medicul ar fi facilitat companiei CC Med AG castigarea unei licitatii pentru echiparea retelei sanitare a penitenciarelor in anii 2001-2002. Tot atunci a fost acuzata de luare de mita si Elena Dumitrescu, sef serviciu la Directia Generala a Finantelor Publice Externe din Ministerul Finantelor Publice (MFP). Ea ar fi primit o spaga de aproximativ 30.000 de dolari pentru a urgenta plata produselor cumparate de la CC Med AG. Mai sunt urmariti penal profesorul Adrian Streinu Cercel (directorul Spitalului de Boli Infectioase ""Matei Bals""), general doctor Dumitru Constantin, sef sectie la Spitalul Militar Central in 2001, col. dr. Dumitru Emanuel Parausanu, sef serviciul medical independent la Administratia Nationala a Penitenciarelor, Irina Doina Protopescu, secretar general adjunct la MJ in perioada 2001-2002, Daniela Nazdravan, consilier MJ, si Florica Topologeanu, director economic in MJ in 2001.
Banii pentru echipamente, 20 de milioane de euro, proveneau din fonduri Phare, iar licitatia publica pentru atribuirea contractului a fost organizata de Ministerul Justitiei (MJ) in timpul mandatului Rodicai Stanoiu. Unele dintre aparatele medicale achizitionate nu au utilitate, in timp ce pentru altele nu existau specialisti care sa stie sa le foloseasca, au stabilit anchetatorii dupa redeschiderea dosarului. Prejudiciul probat pana acum este de peste 4 milioane de euro. (Violeta Fotache)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.