Un sonet shakespearian devine la Teatrul Undercloud punctul de plecare al unui show construit din imagini foto-video si muzica: "Baby Smile", in regia lui Carmen Lidia Vidu.
La teatrul amenajat recent pe terasa La Motoare de pe Teatrul Nationa
Un sonet shakespearian devine la Teatrul Undercloud punctul de plecare al unui show construit din imagini foto-video si muzica: "Baby Smile", in regia lui Carmen Lidia Vidu.
La teatrul amenajat recent pe terasa La Motoare de pe Teatrul National, imaginile sunt proiectate in timp ce protagonista lor, Mihaela Damian, se afla pe scena, unde spune, de mai multe ori, hipnotic, versurile.
Muzica are si ea un rol important in construirea unei stari, sintetizata cel mai bine de primul vers al sonetului: "Ca m-ai tradat candva azi imi prieste". "Baby Smile", care a avut premiera saptamana aceasta, este creatia regizoarei Carmen Lidia Vidu, a Mihaelei Damian, a lui Yann Le Blay (muzica) si a baietilor de la Wonderboy (visuals).
Asa cum la "O statie" a construit imaginea spectacolului avand-o pe actrita Irina Duta drept muza, Carmen Lidia Vidu a conceput "Baby Smile" inspirata fiind de Mihaela Damian.
"Mihaela nu este actrita, este studenta la Arhitectura. A studiat doi ani actoria la Hyperion. Dar n-am luat-o pentru ca ar fi actrita, ci pentru ca m-a inspirat", a declarat pentru Mediafax regizoarea.
"Am cunoscut-o dupa un alt spectacol de-al meu, <> de la Green Hours, la terasa. Apoi ne-am imprietenit la Festivalul Mozart.
A fost o conjunctura. Eu imi doream sa fac zece clipuri pentru zece sonete shakespeariene. Si ea m-a inspirat. Din prima am numit-o Baby Smile si asa am hotarat sa se numeasca si spectacolul. Am lucrat cu baietii de la Wonderboy, ei au realizat fotografiile, editarea lor, iar conceptul l-am facut impreuna".
Carmen Lidia Vidu, care a mai regizat, printre altele, "Fool For Love" (Teatrul Act) si "I Hate Helen" (ArCuB si Teatrul Undercloud), spune ca intalnirea cu Mihaela Damian i-a dat peste cap planurile in ceea ce priveste ordinea abordarii sonetelor. "Dupa ce am cunoscut-o pe Mihaela am schimbat sonetul care era primul in plan. Mi s-a parut mai potrivit sonetul CXX, fiindca a inceput sa-mi vorbeasca despre ea, e foarte draguta, zambeste mult, dar vorbeste mult... Asadar, ea m-a inspirat in alegerea textului si a numelui".
Prin urmare, continuarea proiectului lui Carmen Lidia Vidu de a prezenta in aceasta maniera zece sonete ale lui Shakespeare depinde de oamenii pe care ii va mai cunoaste.
"Totul este despre o stare. Si atunci, ca sa pot comunica cu echipa, starea aceea trebuie sa fie asumata", explica regizoarea.
"Baby Smile" va putea fi vazut in fiecare saptamana la Teatrul Undercloud, iar un bilet costa 10 lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.