mintea este antrenata intr-un joc extrem de inteligent si apreciat.
Tovarasii de sah se sustin reciproc si-si dau, zilnic, intalnire pentru a mai disputa o noua runda. Cei mai buni sahisti au dreptul sa joace mai multe partide, pentru acestia ti
mintea este antrenata intr-un joc extrem de inteligent si apreciat.
Tovarasii de sah se sustin reciproc si-si dau, zilnic, intalnire pentru a mai disputa o noua runda. Cei mai buni sahisti au dreptul sa joace mai multe partide, pentru acestia timpul trecand pe neobservate. Novicii, insa, stau mai mult pe margini si nu pot face altceva decat sa-si dea cu parerea in privinta deciziilor de mutare a pieselor pe tabla de sah. Doar zilele ploioase si de canicula ii mai pot alunga pe pasionati la casele lor, acolo unde nevestele, deja conformate cu pasiunea sotilor, ii asteapta rabdatoare. Parcul din fata sediului Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui este cunoscut de toti locuitorii orasului ca fiind "al pensionarilor" din oras. De mai bine de 15 ani, de cand vremea incepe sa se incalzeasca si pana toamna tarziu, in zilele frumoase, batranii se aduna acolo si joaca sah toata ziua. Jocul de sah, precum si locatia aleasa de pensionari au devenit o traditie, astfel ca, la momentul actual, parculetul din fata politiei este cunoscut in oras ca fiind "clubul de sah al pensionarilor". In afara de faptul ca batranii sunt innebuniti dupa sah, jocul reprezinta si pretextul de a socializa, de a schimba impresii, de a fi la curent cu noutatile, de a citi ziarele. Se face politica si se dezbat scumpirile la gaze. Clubul de sah al batranilor reprezinta o atractie si pentru tineret: nepotii pensionarilor nu rezista ispitei de a juca si ei o partida cu bunicul sau un prieten de-al sau.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.