Gaina cu ciuperci si praz
Pentru 4 portii
Ingrediente: 4 catei de usturoi, 250 g morcovi, 1 gaina (cca 1,5 kg), sare, piper, 4 crengute cimbru, 8 linguri ulei de masline, 150 ml vin alb, 250 ml zeama de pasare, 250 g ciupe


Gaina cu ciuperci si praz
Pentru 4 portii
Ingrediente: 4 catei de usturoi, 250 g morcovi, 1 gaina (cca 1,5 kg), sare, piper, 4 crengute cimbru, 8 linguri ulei de masline, 150 ml vin alb, 250 ml zeama de pasare, 250 g ciuperci champignon, 200 g praz, 40 g slaninuta impanata.
Mod de preparare: Usturoiul se curata. Morcovii se curata, se taie in doua pe lung, apoi in bucati lungi de 5 cm. Gaina se curata, se transeaza in 8 bucati si fiecare bucata se condimenteaza cu sare si piper. Se incing 4 linguri de ulei intr-o cratita mare, se pun bucatile de carne, usturoiul si cimbrul maruntit si se lasa sa se rumeneasca usor. Se adauga morcovii, se calesc putin, apoi se sting cu vinul si supa de pasare. Se introduce cratita in cuptorul incins, la inceput la foc potrivit cca 45 de minute, apoi se mai lasa 30-40 de minute, la foc mic.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.