Pe masura trecerii timpului, interesul fata de un eveniment care a constituit preludiul destramarii imperiului sovietic scade, inclusiv in Rusia. Tot mai putine persoane sunt dornice sa afle ce s-a petrecut in cele 3 zile din august 1991, care au zg
Pe masura trecerii timpului, interesul fata de un eveniment care a constituit preludiul destramarii imperiului sovietic scade, inclusiv in Rusia. Tot mai putine persoane sunt dornice sa afle ce s-a petrecut in cele 3 zile din august 1991, care au zguduit o tara complet schimbata la 5 ani dupa inceperea reformelor initiate de Mihail Gorbaciov.
In noaptea de 18 spre 19 august, asa-numitul Comitet de Stat pentru Starea Exceptionala (GKCP), format din reprezentanti ai varfurilor conservatoare de partid si de stat, a instituit starea exceptionala pe teritoriul tarii. Gorbaciov a fost izolat la resedinta sa din Foros si declarat in incapacitate de a-si exercita prerogativele de presedinte al URSS.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.