Rar ne mai este dat, in vremurile noastre stridente si in aceasta mahala a Europei, sa gasim locuri in care palpaie inca firescul bunului gust. La Ipotesti, satul copilariei lui Eminescu, am avut recent bucuria sa intalnesc una dintre cele mai ferici
Rar ne mai este dat, in vremurile noastre stridente si in aceasta mahala a Europei, sa gasim locuri in care palpaie inca firescul bunului gust. La Ipotesti, satul copilariei lui Eminescu, am avut recent bucuria sa intalnesc una dintre cele mai fericite imbinari intre traditie si acea modernitate respectuoasa dar indrazneata care nu desfigureaza trecutul, ci ni-l propune reimprospatat.
Memorialul Ipotesti, devenit de curand centru national de studii asupra lui Eminescu si a poeziei romanesti, este exemplul rar al unei reusite depline in acest sens (vezi siteul www.eminescuipotesti.ro).


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.