Mangalia, unitate de interes national. Trei elemente naturale dau specificul sanatoriului: izvorul mezotermal Hercules cu apa sulfuroasa, namolul de Techirghiol si apa de mare, care este incalzita la 32-34 de grade Celsius in procedura terapeutica, p
Mangalia, unitate de interes national. Trei elemente naturale dau specificul sanatoriului: izvorul mezotermal Hercules cu apa sulfuroasa, namolul de Techirghiol si apa de mare, care este incalzita la 32-34 de grade Celsius in procedura terapeutica, pentru a avea efecte benefice.
Tipurile de afectiuni care pot fi tratate aici sunt: reumatism degenerativ, reumatism inflamatoriu, sechele posttraumatice, afectiuni ginecologice, dermatologice si respiratorii. si procedurile folosite sunt multiple, de la bai, masaje si impachetari cu namol, la kinetoterapie in bazine cu apa sulfuroasa si apa de mare, electroterapie, masaje sedative, dusuri subacvale pentru recuperare si relaxare.

Cum puteti ajunge aici
Sanatoriul dispune de doua baze de tratament, de o sectie de spital, unde sunt internati cei cu afectiuni grave, si de un hotel. Fiecare pacient care vine aici beneficiaza de o consultatie medicala si i se stabileste un tratament individual. Biletele de tratament se pot obtine pe mai multe cai: pentru sectia de spital, programarea se face telefonic, in limita locurilor disponibile, iar la internare trebuie prezentate biletul de trimitere de la medicul de familie sau medicul specialist, adeverinta de salariat, ordinul de plata al asigurarii de sanatate ori cuponul de pensie. Pretul este de 39 RON/zi si include cazare, masa si 4 proceduri, iar durata unui sejur este de 12 zile. Prin agentiile de turism, actele nu sunt necesare, insa pretul se ridica la 126 RON, incluzand cazare, masa si 3 proceduri.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.