Sub pretextul dezvoltarii serviciilor de internet, Primaria Bucuresti a investit 4 miliarde intr-un studiu de piata. Conform acestuia, firmele private sunt nevoite sa dezvaluie date strict confidentiale despre propriile sisteme informatice. Sub pret
Sub pretextul dezvoltarii serviciilor de internet, Primaria Bucuresti a investit 4 miliarde intr-un studiu de piata. Conform acestuia, firmele private sunt nevoite sa dezvaluie date strict confidentiale despre propriile sisteme informatice. Sub pretextul dezvoltarii serviciilor de banda larga de internet, Primaria Bucuresti a investit 4 miliarde intr-un studiu de piata. Studiul consta in chestionare trimise in special firmelor private, care sunt nevoite sa dezvaluie date strict confidentiale despre sistemul informatic implementat de catre acestea.

Printr-o licitatie organizata in iunie de Primaria Capitalei, firmele Silvoconsult SRL si Netconsulting SRL au fost desemnate sa se ocupe de un studiu privind dezvoltarea accesului de banda larga in reteaua metropolitana. Investitia facuta in acest studiu a fost de peste patru miliarde de lei. Prima etapa a proiectului, care este in curs de desfasurare, consta in analiza situatiei existente in domeniul furnizarii accesului de banda larga in municipiul Bucuresti. In acest sens, a fost demarata o campanie de distribuire a unor chestionare catre populatie, firme furnizoare de internet si, mai ales, catre agenti economici privati. Problema este ca datele cerute prin chestionare sunt, in marea lor majoritate, strict confidentiale. „Cele mai multe intrebari nu au nicio legatura cu serviciile de internet. In plus, ne-au cerut noua, care suntem utilizatori, date aprofundate pe care ar fi trebuit sa le ceara unui furnizor de internet. Este suspect sa intrebi o firma privata cat costa echipamentele folosite, ce numar de angajati are, in ce softuri lucreaza fiecare. Noi putem presupune ca toate datele stranse vor fi puse la dispozitie concurentei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.