Comunistii de la Phenian continua spirala conflictului cu SUA. Evenimentele politice care au marcat mapamondul in ultimul timp ii dau apa la moara presedintelui american George W. Bush, care a plasat Coreea de Nord, Siria si Iranul pe o „axa a

Comunistii de la Phenian continua spirala conflictului cu SUA. Evenimentele politice care au marcat mapamondul in ultimul timp ii dau apa la moara presedintelui american George W. Bush, care a plasat Coreea de Nord, Siria si Iranul pe o „axa a raului“.

Oficiali de la Washington, citati sub conditia anonimatului de postul ABC News, au afirmat ca exista dovezi potrivit carora Coreea de Nord se pregateste pentru un testarea, in subteran, a unei bombe atomice. „Parerea comunitatii de informatii este ca un test este o posibilitate reala“, a spus un oficial al Departamentului de Stat. De asemenea, un reprezentant al Pentagonului a declarat ca o agentie de infomatii a SUA a detectat recent „miscari suspecte de vehicule“ intr-o zona unde nord-coreenii fac teste. Tot acolo, sunt desfasurate retele de cabluri care leaga spatiul subteran de echipamentele de masurare de afara. Informatiile au fost aduse la cunostinta Casei Albe saptamana trecuta.

Se pare ca regimul de la Phenian detine indeajuns material nuclear pentru a fabrica cel putin zece bombe nucleare, insa niciodata nu a facut un test.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.