Aproape trei milioane de persoane parasesc anual tarile sarace pentru a se muta in tari mai bogate, potrivit unui raport publicat ieri de Institutul Demografic American. Studiul mai precizeaza ca populatiile imbatranite ale celor mai bogate tari au
Aproape trei milioane de persoane parasesc anual tarile sarace pentru a se muta in tari mai bogate, potrivit unui raport publicat ieri de Institutul Demografic American. Studiul mai precizeaza ca populatiile imbatranite ale celor mai bogate tari au nevoie de acest aport, transmite AFP, citat de NewsIn.

Populatia mondiala, care in prezent numara 6,6 miliarde de oameni, urmeaza sa ajunga la opt miliarde de persoane in 2025, o crestere care se datoreaza, in masura de 95 la suta, tarilor in curs de dezvoltare, a anuntat Biroul de Referinta a Populatiei (PRB) in cadrul raportului anual publicat joi. Aceasta situatie va provoca o crestere semnificativa a populatiei apte de munca in tarile in curs de dezvoltare, in timp ce in tarile dezvoltate va lipsi mana de lucru, fapt care accentueaza actualul fenomen al migratiei, a adaugat PRB.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.