Compania petroliera austriaca OMV a anuntat, ieri, ca redresarea filialei sale romanesti, Petrom, decurge mai bine decat se estima, in conditiile in care au fost planificate reduceri ale costurilor de productie si cresteri de preturi pentru a suplime
Compania petroliera austriaca OMV a anuntat, ieri, ca redresarea filialei sale romanesti, Petrom, decurge mai bine decat se estima, in conditiile in care au fost planificate reduceri ale costurilor de productie si cresteri de preturi pentru a suplimenta veniturile, relateaza Reuters, citat de NewsIn.
"Restructurarea merge in concordanta completa cu planul, as putea spune, chiar, ca a depasit planificarile", a declarat directorul executiv al OMV, Wolfgang Ruttenstorfer.
Petrom, care este detinuta, in proportie de 51% de OMV si controlata in totalitate de catre compania austriaca, a anuntat, joi, un profit pentru primul semestru mai mic decat cel estimat, determinand o serie de analisti sa se intrebe daca nu cumva restructurarea fostei companii petroliere de stat se desfasoara mai lent decat se prevazuse.
Wolfgang Ruttenstorfer a declarat ca masurile de reducere a costurilor se desfasoara in conformitate cu planul, ca, in ultimul an, au fost concediati 10.000 de angajati si ca preturile aflate in crestere, la gaz, ar trebui sa aduca o suma suplimentara de sute de milioane de euro profitului Petrom.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.