Reconfortant este pentru un bucurestean "capitalo-centrist" sentimentul ca lucruri importante, spectaculoase chiar, se pot petrece si chiar se petrec si in alte parti ale tarii.
Un astfel de sentiment l-am incercat vizitand Brasovul lunii august
Reconfortant este pentru un bucurestean "capitalo-centrist" sentimentul ca lucruri importante, spectaculoase chiar, se pot petrece si chiar se petrec si in alte parti ale tarii.
Un astfel de sentiment l-am incercat vizitand Brasovul lunii august in acest an premergator mult comentatei integrari. Schimbat la fata pe ici, pe colo, cu restaurari in stil, cu fermecatoare cafenele si restaurante care, departe de a sufoca, dau parca un plus de personalitate centrului istoric, cu santiere de restaurare si reconditionare in lucru, Brasovul a fost si de aceasta data o gazda ideala pentru muzica lui Bartok, Mozart si nu numai, dar si pentru jazz sau folclor, intr-o generoasa manifestare sustinuta financiar de consiliul judetean, la initiativa violonistului american de origine romana Sherban Lupu. Atmosfera de vacanta, prezenta turistilor straini - parca mai multi ca altadata -, sunetele nostalgice ale fanfarei din Vulcan care canta duminica in Piata Sfatului ambientau intr-un mod cosmopolit, european, dorinta si bucuria publicului local de a se intalni cu pagini ale repertoriului bartokian mai rar auzite pe scenele noastre si deloc in ultimul rand cu muzicieni creatori si continuatori de scoala, ei insisi profesori in prestigioase centre universitare din America si Europa. Festivalul international "Cetatea Muzicala a Brasovului" - editia a IV-a - a inceput in urma cu o saptamana si se incheie in aceasta seara, actuala editie fiind dedicata lui Mozart si Bela Bartok.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.