Ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, vrea sa controleze tot. Dupa ce si-a stabilit, prin pachetul de legi privind reforma in sistemul sanitar, abilitatea de a schimba si a numi managerii de spital, acesta pregateste un act normativ prin care salar
Ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, vrea sa controleze tot. Dupa ce si-a stabilit, prin pachetul de legi privind reforma in sistemul sanitar, abilitatea de a schimba si a numi managerii de spital, acesta pregateste un act normativ prin care salariile managerilor spitalelor sa fie stabilite de ministrul sanatatii.

Daca pana acum salariile de baza pentru functiile de conducere se stabileau de catre consiliul de administratie al spitalului, in viitorul apropiat acest prerogativ il va avea ministrul sanatatii. Potrivit unui proiect de ordonanta, salariile de baza pentru functia de manager al spitalelor se vor stabili de catre ministrul sanatatii publice. Totodata, proiectul de act normativ mai stabileste si indemnizatiile de conducere maxime lunare, care vor fi de 55% din salariul de baza pentru manageri, 50% pentru director general adjunct medical, director, director executiv, director general adjunct, 40% pentru director administrativ, director adjunct, contabil sef, medic sef ambulator de specialitate, 35% pentru director de ingrijiri si 30% pentru sef serviciu.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.