Marius Mitu, fost jucator la Lierse si Anderlecht Bruxelles, a depus o contestatie la tribunalul din Bruxelles, in care solicita dizolvarea Uniunii Belgiene de Fotbal. De asemenea, Mitu a solicitat suspendarea actiunii disciplinare intentata de feder
Marius Mitu, fost jucator la Lierse si Anderlecht Bruxelles, a depus o contestatie la tribunalul din Bruxelles, in care solicita dizolvarea Uniunii Belgiene de Fotbal. De asemenea, Mitu a solicitat suspendarea actiunii disciplinare intentata de federatia belgiana impotriva sa. Potrivit lui Mitu, forul belgian nu ar fi respectat obligatiile care decurg din legea din 27 iunie 1921 privind asociatiile fara scop lucrativ, adica nu ar fi prezentat bilantul anual la tribunalul comercial din Bruxelles, dupa incheierea anului fiscal, la 30 iunie 2005. "Faptul ca URBSFA nu respecta obligatiile sale arata o vointa persistenta de incalcare a legii, lucru cu atat mai grav cu cat URBSFA isi permite sa impuna cluburilor, fara baza legala, tinerea unei contabilitati regulate prin intermediul faimoasei licente", se arata intr-un comunicat dat publicitatii de avocatul jucatorului, Luc Misson. "Comisia de Control a URBSFA studiaza in prezent asa-zisul dosar al meciurilor trucate si solicita o suspendare de trei ani impotriva lui Marius Mitu, desi ea este incapabila sa-si respecte obligatiile legale", se mentioneaza in comunicatul citat. Mitu este acuzat de implicare in meciuri trucate in perioada in care a evoluat la Lierse. Ca urmare a informatiilor privind presupusa sa implicare in scandalul de coruptie din fotbalul belgian, Marius Mitu a fost concediat de gruparea Anderlecht, unde se transferase la inceputul sezonului trecut, de la Lierse. In prezent, fotbalistul roman este legitimat la gruparea ucraineana Metalurg Donetk, unde este coechipier cu Marian Aliuta. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.