Fostul primar al Brasovului, liberalul Ioan Ghise a recunoscut ieri ca a colaborat cu Securitatea, insa a sustinut ca nu a facut politie politica si ca opinia publica trebuie sa faca distinctia intre turnatori. El a precizat ca a furnizat sapte note
Fostul primar al Brasovului, liberalul Ioan Ghise a recunoscut ieri ca a colaborat cu Securitatea, insa a sustinut ca nu a facut politie politica si ca opinia publica trebuie sa faca distinctia intre turnatori. El a precizat ca a furnizat sapte note informative catre Securitate, timp de doi ani, perioada in care a lucrat la uzina Tractorul Brasov, ocupandu-se de un contract cu libienii. Pe durata mandatului sau de primar al Brasovului, Ghise a fost acuzat ca a colaborat cu Securitatea, el fiind contestat public si in momentul in care a fost propus pe listele electorale ale Aliantei DA. Ghise sustine si acum ca nu a ascuns nimic partidului si ca a prezentat conducerii PNL decizia Colegiului CNSAS, din 1999, decizie prin care se stabileste ca nu ar fi facut politie politica. Deputatul liberal a insistat ca cele sapte note informative nu contineau altceva decat date despre activitatea libienilor veniti in practica la uzina Tractorul, in conditiile in care unitatea avea si profil militar. Ghise a mai pretins ca angajamentul semnat cu Securitatea facea parte din anexele contractului cu libenii si viza aplicarea legii sigurantei nationale, iar, dupa doi ani, efectele angajamentului ar fi incetat, odata cu expirarea contractului. Si primarul PNL al municipiului Braila, Constantin Sever Cibu, a recunoscut ieri ca in anii '80, pe cand era directorul Uzinei Progresul, a trimis rapoarte de activitate catre Securitate.
Retragerea sprijinului politic pentru turnatori
Secretarul general PNL, Dan Motreanu a declarat ieri ca toti demnitarii liberali care au semnat un angajament cu Securitatea vor avea parte de acelasi tratament ca Mona Musca, existand deja decizia de retragere a sprijinului politic pentru cei aflati in acesta situatie. El a sustinut ca membrii conducerii liberale vor discuta toate cazurile aflate in atentia opinie publice, pe lista neagra figurand in prezent mai multe nume ale unor demnitari PNL: deputatii Titus Gheorghiof, Ioan Ghise, Gheorghe Dragomir, Liviu Campanu si Emilian Francu. (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.