Etapa a patra a campionatului inseamna, indiscutabil, si o posibilitate importanta pentru "europenele" noastre de a face repetitiile generale inaintea partidelor retur din preliminariile Ligii Campionilor si Cupa UEFA. Doar se stie bine ca Steaua va

Etapa a patra a campionatului inseamna, indiscutabil, si o posibilitate importanta pentru "europenele" noastre de a face repetitiile generale inaintea partidelor retur din preliminariile Ligii Campionilor si Cupa UEFA. Doar se stie bine ca Steaua va intalni miercurea viitoare pe Standard pentru a face si ultimul pas spre atat de mult ravnita participare in grupele celei mai importante competitii europene intercluburi. La randul lor, Rapid si Dinamo vor avea misiuni grele pentru a merge mai departe in Cupa UEFA, trebuind sa le elimine pe FK Sarajevo si Beitar Ierusalim. Asa ca partidei Rapidului cu Craiova si a lui Dinamo cu "Poli" Timisoara se constituie in adevarate teste pentru formatiile lui Razvan Lucescu si Mircea Rednic. Steaua, in schimb, nu cred ca va avea probleme cu FC Vaslui, pe care o poate invinge si cu echipa de rezerve! Sa punctam insa cateva idei despre cele sapte meciuri, pentru ca doua s-au disputat ieri dupa amiaza.

Pandurii ataca in Copou!
Echipa lui Ionut Popa, invinsa in Cotroceni, de unde era convinsa ca se va intoarce cu un punct (cel putin) va cauta sa se razbune pe formatia lui Eugen Neagoe si Marin Condescu. Castigand in fata Gloriei pe teren propriu, gorjenii si-au recapatat echilibrul, au acum alt tonus si vor juca energic in Copou, la fel cum au facut-o si anul trecut, cand au scapat printre degete victoria. Ionut Popa stie sa-si motiveze jucatorii, si desi s-a certat cu Balba se care l-a trimis in surghiun la echipa a II-a, are suficiente "arme" cu ajutorul carora sa invinga.

Liderul vrea respect
Respect din partea propriilor jucatori dar si a adversarilor pe care-i infrunta. Dorinel Munteanu e suparat ca elevii sai nu-l asculta si dupa ce isi asigura un avantaj linistitor o lasa mai moale si primesc goluri pe care usor le pot evita. Asa s-a intamplat la Galati, asa s-a intamplat si la Piatra Neamt. Cum va fi cu FC Natonal, echipa pe care clujenii au intrecut-o anul trecut la scor chiar in Cotroceni. Usor nu le va fi lui Surdu, Coroian sau Tilinca, dar nici baietilor lui Duna nu le va fi usor sa se intoarca de la Dej (unde se joaca partida) neinvinsi.

Campionii evita noi accidentari
Steaua, desi porneste ca foarte mare favorita in meciul cu echipa care i-a deschis portile spre titlul de campioana, n-ar trebui sa trateze meciul cu usurinta ca nu poate sti ce se va intampla daca nu va juca asa cum stie. Steaua a mai patit-o in confruntarea cu echipele din Moldova si ar fi un semn rau pentru ea orice scor sub 2-0. Stelistii sunt obligati de ce li s-a intamplat pana acum sa fie foarte precauti cu accidentarile, ca sa nu mai ramana fara vreun titular pentru partida cu Standard.

Rapid revine acasa!
Pana acum, in campionat, Rapid a jucat toate cele trei meciuri in afara Giulestiului. A jucat la Tg. Jiu si la Timisoara, iar pentru confruntarea cu Jiul a avut terenul suspendat. Partida cu Universitate Craiova este, asadar, prima din actualul campionat jucata pe propriul teren si in ciuda amenintarirlor lui Adrian Mititelu, jucatorii lui Razvan Lucescu sunt decisi sa castige. Daca vor evolua asa cum au facut-o pe Bega, craiovenii n-au nici-o sansa. Ei ar trebui sa se multumeasca si cu o infrangere la limita. Vorbele patronului craiovean sunt ca in sintagma aia veche si populara: curaj gaina ca te tai!

"Fiara" in Trivale
"Batrana Doamna", adica UTA, poposeste in Trivale pentru confruntarea cu FC Arges. Aradenii sunt acum condusi de Marius Lacatus, "Fiara", care n-a putut face nimic in fata Stelei in etapa trecuta. Parerea mea este ca nu vor putea face nimic nici in fata Argesului. De ce? Pentru ca Pitestiul are o echipa valoroasa, o echipa omogena si care se poate reabilita dupa esecul neasteptat din Banie. Mai mult, FC Arges dupa un start bun a inregistrat doua infrangeri consecutive, iar o a treia ar fi prea mult pentru Giannini si pentru jucatorii sai. Cred eu ca "tuicarii" vor imblanzi "Fiara" si-o vor pune cu botul pe labe!

Asteptand primele puncte
Otelul, revelatia returului trecut, este la ora actuala "lanterna rosie" a campionatului. Rusinoasa pozitie pentru doi oameni foarte seriosi, cum sunt antrenorul Petre Grigoras si presedintele Marius Stan. De pe aceasta pozitie va ataca Otelul meciul cu Ceahlaul, echipa care are acum un nou antrenor la conducerea tehnica in persoana lui Ioan Moldovan. A fost vrerea primarului din Piatra Neamt, sa vedem daca a facut el o alegere buna. Gheorghe Stefan a procedat cum procedeaza mai toti conducatorii din fotbalul romanesc. Atunci cand fotbalistii joaca prost, si cei ai Ceahlaului au jucat prost, cel mai simplu e sa schimbi antrenorul! De maiestatile lor jucatorii nu se atinge nimeni!

Al treilea derby pentru Sorin Cartu: Atac tare contra aparare beton
Derby-ul rundei a patra se va disputa in "Groapa". Fata-n fata se vor afla doua dintre echipele care s-au intarit foarte mult in aceasta vara. Mai mult, ele au inceput si actuala editie foarte bine. Dinamo lui Mircea Rednic a obtinut maximum de puncte, 9, dar n-a jucat pana acum nici-o partida importanta. A jucat in Cotroceni si a castigat destul de greu cu 2-1. Nici cu Pandurii Tg. Jiu n-a stralucit, Claudiu Niculescu salvand echipa dupa un gol spectaculos inscris cu o lovitura de cap. La Petrosani a jucat ceva mai bine si putrea castiga la un scor mai concludent decat 1-0, marcat de celalalt golgeter al echipei, Ionel Danciulescu. Aflat in plina transformare, Dinamo face ce face si castiga. Nici o pierdere pana in prezent. Ea are toate motivele sa abordeze derby-ul de astazi cu un moral foarte ridicat. "Poli" Timisoara este, dupa CFR Cluj Napoca, singura echipa din provincie care a aruncat manusa "grelelor" din Bucuresti. Pe doua dintre ele le-a si intalnit in cele trei etape care s-au scurs din noua editie. Le-a intalnit la Timisoara si cu amandoua, Steaua si Rapid, a terminat la egalitate 0-0! Patronul celor de pe Bega, Marian Iancu, a declarat ca mai greu i-a fost echipei lui cu Rapid, care a jucat mai energic. "Poli" sustine, deci, al treilea derby mare jucand in fieful "cainilor rosii", intre cele doua grupari existand o ura ancestrala, care are o istorie veche si deosebit de interesanta. Daca "Poli" va trece fara sa sufere "avarii" si de Dinamo, atunci se poate spune ca intr-adevar va deveni un adversar de temut pentru "granzii" Capitalei.
Dinamo are un atac de 24 de carate, cu Niculescu - Danciulescu si Ganea. "Poli" are o aparare de 24 de carate, cu Marius Popa, McKain si Mehmedovici.
Atac contra aparare, acesta este elementul definitoriu al confruntarii. Interesant va fi daca cei doi fosti "caini" Alexa si Grigorie vor juca si daca vor aparea pe teren cum vor juca?
Si inca un adevar: daca Sorin Cartu va baga in poarta autobuzul sau intreaga autobaza atunci greu ii va fi lui Rednic sa razbata pana spre plasa lui Marius Popa.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.