Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEdC) ii sfatuieste pe toti cei care doresc sa se inscrie intr-o unitate de invatamant preuniversitar particulara (inclusiv gradinita), sa solicite actul de infiintare a institutiei respective pentru nivelul/profil
Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEdC) ii sfatuieste pe toti cei care doresc sa se inscrie intr-o unitate de invatamant preuniversitar particulara (inclusiv gradinita), sa solicite actul de infiintare a institutiei respective pentru nivelul/profilul/specializarea de care sunt interesati. In cazul in care exista dubii, lista tuturor unitatilor de invatamant preuniversitar particulare autorizate din Romania poate fi consultata la adresa http://aracip.edu.ro/, precizeaza un comunicat semnat de purtatorul de cuvant al MEdC, Mircea Muresan. Instiintarea respectiva arata ca in ultimul timp, numeroasele sesizari venite la sediul Agentiei Romane de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Preuniversitar au indicat existenta unor oferte de scolarizare in unitati de invatamant private, din care nu reiese insa clar daca aceste institutii sunt autorizate. Astfel de semnale au aparut si in presa. Pe de alta parte, absolventii unor profiluri/specializari din cadrul unor unitati de invatamant private constata ca actele de studii primite nu sunt recunoscute legal. Din acest motiv, MEdC atrage atentia ca numai institutiile acreditate, conform legii, au dreptul sa emita diplome si acte de studii. De asemenea, participarea elevilor la examenele de finalizare a studiilor este posibila numai pentru absolventii institutiilor de invatamant preuniversitar legal infiintate, deci cel putin autorizate. MEdC subliniaza ca autorizatia de incredere/autorizatia de functionare provizorie reprezinta actul de infiintare a institutiei private de invatamant preuniversitar. Totodata, autorizatia de incredere/autorizatia de functionare provizorie si acreditarea se acorda pentru fiecare nivel de invatamant, pentru fiecare profil si pentru fiecare specializare.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.