Anual, in lume aproximativ 15 milioane de persoane sufera un accident vascular cerebral (AVC). Supravietuitorii unui AVC trebuie sa faca fata unei reabilitari de lunga durata, trebuie sa invete sa se descurce cu paralizia, dificultatile de inteleger
Anual, in lume aproximativ 15 milioane de persoane sufera un accident vascular cerebral (AVC). Supravietuitorii unui AVC trebuie sa faca fata unei reabilitari de lunga durata, trebuie sa invete sa se descurce cu paralizia, dificultatile de intelegere si vorbire. Potrivit companiei Pfizer, ''costurile totale pentru ingrijirea unui astfel de pacient pot ajunge, in Statele Unite, la peste 3 milioane de dolari''.
Reprezentantii acestei companii sustin ca ''la pacientii cu AVC si nivele usor crescute ale colesterolului, care au primit tratament cu Sortis 80 mg, s-a observat reducerea cu 16% a riscului de aparitie a unui nou AVC. De asemenea, s-a observat o scadere de 35% a riscului de evenimente coronariene majore, cum ar fi infarctul miocardic''.
In opinia dr. Michael Welch, neurolog si presedinte al Rosalind Franklin University of Medicine & Science, aceasta este ''o informatie importanta pentru medicul practician, deoarece pacientii care au in antecedente un AVC au un risc mult mai mare de recidiva, iar optiunile terapeutice de reducere a riscului sunt deocamdata limitate''.
El mai spune ca ''la pacientii care au primit cu Sortis 80mg s-a observat o reducere semnificativa a accidentelor vasculare cerebrale si a evenimentelor coronariene. Este impresionant avand in vedere faptul ca majoritatea pacientilor din studiu erau deja tratati cu medicatie - anticoagulante si antihipertensive - care reduce frecvent riscul de accident cerebral''.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.