Fostul vicepresedinte al Comisiei Nationale de Valori Mobiliare (CNVM) Irina Mihaela Popovici a fost pusa, ieri, sub invinuire de catre procurorii Parchetului instantei supreme care instrumenteaza dosarul Rompetrol, ne-au informat surse judiciare, pr
Fostul vicepresedinte al Comisiei Nationale de Valori Mobiliare (CNVM) Irina Mihaela Popovici a fost pusa, ieri, sub invinuire de catre procurorii Parchetului instantei supreme care instrumenteaza dosarul Rompetrol, ne-au informat surse judiciare, precizand ca acuzatiile care i-au fost aduse sunt favorizarea infractorului, fals si asociere in vederea savarsirii de infractiuni.
Avand in vedere ca Popovici s-a prezentat la Parchet neinsotita de un aparator, procurorii au stabilit insa un alt termen pentru audiere, astfel incat aceasta sa-si poata angaja unul. In acest dosar au fost pusi oficial sub invinuire si alti angajati ai CNVM, despre care procurorii sustin ca stiau sau au fost complici la manipularea pietei de capital in legatura cu listarea la Bursa a actiunilor Rompetrol Rafinare Constanta.
Astfel, la 9 august a.c., Gabriela Anghelache a fost acuzata oficial de favorizarea infractorului si aderare la un grup de criminalitate organizata in acelasi dosar, in timp ce la 27 iulie a fost pusa sub invinuire Elena Albu, sefa Corpului de Control din CNVM, pentru savarsirea acelorasi infractiuni, iar vicepresedintele Rompetrol Group Olanda, Alexandru Bucsa, la 15 iunie pentru inselaciune si spalare de bani. In acest dosar, procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie cerceteaza mai multe persoane, printre care omul de afaceri Dinu Patriciu, Sorin Marin - fost actionar la Rompetrol, Phil Stephenson - director general adjunct, precum si John Works - fost director executiv al grupului Rompetrol.
Dinu Patriciu si Sorin Marin sunt acuzati de inselaciune, iar celelalte persoane de complicitate la aceeasi infractiune. Alte persoane cercetate de procurori sunt Richard Colin Hart, Petrica Grama, actual director al Directiei de Evaluare a Venitului Bugetului General Consolidat care a facut parte din fosta conducere a Ministerului Finantelor, Erich Kish - cetatean roman si istraelian, vicepresedinte al Departamentului de Dezvoltare Strategica al Rompetrol si reprezentant al Rompetrol Albania, Paul Gabriel Miclaus (vicepresedinte al Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare) si unul dintre angajatii acestuia, Victor Eros, fostul ministru al Comunicatiilor Sorin Pantis, directorul societatii de brokeraj Alpha Finance, Florin Aldea, dar si Alexandru Nicolcioiu, Cristina Volintiru si Elena Aldea, sefa Corpului de Control din Comisia Nationala de Valori Mobiliare (CNVM).
Rechizitoriul prin care vor fi trimisi in judecata toti invinuitii in dosarul Rompetrol va fi intocmit dupa ce procurorii vor prezenta fiecarei persoane materialul de urmarire penala.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.