Doi procurori ai Sectiei parchetelor militare din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie care au instrumentat dosarul "Revolutiei", au depus, la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), cereri de pensionare. Cererea magi
Doi procurori ai Sectiei parchetelor militare din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie care au instrumentat dosarul "Revolutiei", au depus, la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), cereri de pensionare. Cererea magistratului Vasile Stanca, delegat in functia de sef al Serviciului Urmarire Penala, a fost inregistrata la CSM pe 2 iunie, iar cea facuta de procurorul Gheorghe Oancea, pe 9 mai, ambele solicitari urmand sa fie analizate de catre membrii Plenului Consiliului in sedinta din 22 august. Procurorul-sef al sectiei Parchetelor Militare, Dan Voinea (foto), a afirmat, pe 12 iunie, ca pana la acea data nu erau probe ca ar fi existat teroristi care sa atace populatia in timpul Revolutiei din 1989. "Nu exista probe din care sa rezulte ca Romania a fost atacata de o alta tara", a declarat Dan Voinea. El si-a exprimat opinia ca evenimentele din decembrie 1989 reprezinta o diversiune si ca in spatele crimelor de la revolutie stau anumiti oameni, pe care isi propune sa ii identifice. Dan Voinea a informat ca sunt foarte multe persoane puse sub invinuire in acest dosar, insa a refuzat sa le faca publice numele. Dosarul "Revolutiei" este cauza dosarului mineriadei din 13-15 iunie 1990, in dosarul revolutiei problema este ca la vremea respectiva nu s-au facut cercetarile cuvenite pentru cauze de omor si tentativa de omor, a adaugat Dan Voinea.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.