Tulburarile alimentare si grija exagerata a parintilor pentru aspectul fizic se transmit copiilor, arata un studiu american. Andrada Floria Cercetatori de la Asociatia Nationala de Tulburari Alimentare din Statele Unite ale Americii au realizat

Tulburarile alimentare si grija exagerata a parintilor pentru aspectul fizic se transmit copiilor, arata un studiu american.

Andrada Floria

Cercetatori de la Asociatia Nationala de Tulburari Alimentare din Statele Unite ale Americii au realizat un studiu care indica faptul ca tinerii isi formeaza anumite obiceiuri alimentare imitandu-si parintii. De asemenea, daca parintii acorda o atentie deosebita aspectului fizic, avand foarte multa grija sa nu se ingrase si sa arate intotdeauna bine, atunci si copiii vor fi preocupati de infatisarea lor. Uneori, aceasta preocupare poate merge pana la conturarea unor obsesii si complexe legate de felul cum arata. ""Este ca atunci cand copiii probeaza pantofii cu toc ai mamei. Mai tarziu, in adolescenta, le imita si obiceiurile, si dietele"", sustine Carolyn Costin, purtatoarea de cuvant a Asociatiei pentru Tulburari Alimentare.
LOOK. Pe masura ce numarul copiilor obezi este in crestere, autoritatile sanitare avertizeaza parintii in legatura cu riscurile alimentelor nesanatoase si lipsa exercitiului fizic. Insa putini sunt cei care semnaleaza si reversul medaliei: parintii care calculeaza meticulos caloriile tuturor alimentelor consumate sau cei care se infometeaza pentru a arata bine. Aceste comportamente ale adultilor sunt la fel de periculoase ca si abuzul de alimente.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.