Fostul presedinte al Romaniei Emil Constantinescu a declarat ieri, la Realitatea tv, ca va da in judecata Colegiul CNSAS pentru ca prin nedemararea demersurilor de cercetare a dosarului lui Traian Basescu si-a incalcat propria lege de functionare, pr
Fostul presedinte al Romaniei Emil Constantinescu a declarat ieri, la Realitatea tv, ca va da in judecata Colegiul CNSAS pentru ca prin nedemararea demersurilor de cercetare a dosarului lui Traian Basescu si-a incalcat propria lege de functionare, precum si pe sefii serviciilor secrete. "CNSAS trebuia sa-l verifice din oficiu pe Traian Basescu daca au aparut elemente noi, insa n-au respecat nici procedurile solicitate de mine in mod oficial, depasind termenele legale de verificare. Mi-au trimis un raspuns printr-o scrisoare dupa 8 luni, anuntandu-ma despre raspunsul SRI, pe care eu il consider o bataie de joc. Apoi, CNSAS, in cadrul atributiilor de predare-primire, avea obligatia sa sesizeze Parchetul de pe langa ICCJ daca serviciile nu predau dosarele. Nepredarea dosarelor reprezinta infractiunea de tainuire si se pedepseste cu inchisoare de la trei la zece ani", a declarat fostul sef al statului. El a mai spus ca avand in vedere ca CNSAS nu a dat serviciile in judecata pentru tainuire, o va face chiar el. (A.H.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.