In afara de a amenaja corturi sanitare, in care locuitorii isi pot masura tensiunea arteriala, si de a distribui gratuit apa in diferite zone ale orasului, mare lucru nu pot face edilii. "Nu exista o lege speciala care sa-i oblige pe primari sa inter
In afara de a amenaja corturi sanitare, in care locuitorii isi pot masura tensiunea arteriala, si de a distribui gratuit apa in diferite zone ale orasului, mare lucru nu pot face edilii. "Nu exista o lege speciala care sa-i oblige pe primari sa intervina in asemenea situatii", ne-a declarat Liviu Negoita, edilul sectorului 3 al Capitalei. El spune ca singurul act normativ care ii obliga pe primari sa ajute populatia in cazul producerii de fenomene meteorologice periculoase este Legea administratiei publice locale. Ca ordonatori de credite, primarii pot dispune cheltuirea unor sume pentru a combate efectele caniculei. Ii mai ajuta si sponsorizarile din partea unor investitori, care contribuie cu baxuri de apa si pahare de plastic de unica folosinta.
Cu toate acestea, nu toti locuitorii marilor orase beneficiaza de astfel de ajutoare. Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, este de parere ca in Bucuresti ar trebui reinstalate "tasnitorile" in marile intersectii ale orasului, asa cum era inainte de '90. In acest caz, factura la apa ar fi suportata de catre Primaria Capitalei, pentru cismelele de pe strazile mari, in timp ce consumul de pe strazile mici ar urma sa intre in sarcina primariilor de sector. "Am avut un asemenea demers la nivelul societatii Apa Nova, fara succes, insa", a precizat Chiliman.

Canicula topeste 10.000 lei din bugetul Primariei Mangalia
La Mangalia, asigurarea apei pentru locuitorii orasului in asemenea perioade nu costa mai mult de 10.000 lei, pe toata durata verii, dupa cum ne-a declarat primarul Zanfir Iorgus. "Masuri suplimentare s-au luat la cantina sociala si la caminul de batrani din localitate", a adaugat primarul Mangaliei. In rest, asistenta medicala oferita in corturile sanitare este asigurata de catre personalul din spitalele din localitate. Nici punctele de prim ajutor de la malul marii nu solicita vistieria consiliului local. Acestea sunt amenajate pe cheltuiala firmelor care se ocupa de intretinerea plajelor.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.