care a luat, ieri, decizia demiterii celor doua din functiile pe care le detineau. Hotararea premierului a survenit unei conferinte de presa la care au luat parte protagonistele scandalului. Potrivit unui comunicat guvernamental, Ana Maria Cris
care a luat, ieri, decizia demiterii celor doua din functiile pe care le detineau. Hotararea premierului a survenit unei conferinte de presa la care au luat parte protagonistele scandalului. Potrivit unui comunicat guvernamental, Ana Maria Cristina si Gabriela Vasile - presedintele si, respectiv, vicepresedintele ARIS - au demonstrat "fara echivoc ca nu sunt apte sa ocupe o functie de demnitate publica, in cadrul unei autoritati ale statului".
Premierul a reactionat mai rapid decat liderul PD, Emil Boc, care anuntase, in prealabil, ca va cere excluderea din partid a celor doua abia la inceputul saptamanii viitoare. "Avand in vedere gravele prejudicii aduse, in egala masura, PD si ARIS, de presedintele si vicepresedintele institutiei, in sedinta de luni a Biroului Permanent National voi propune excluderea celor doua din partid si inlocuirea din functii", a declarat Boc. Liderul democrat a catalogat comportamentul celor doua inacceptabil pentru un demnitar.

Cristina denunta grupurile de interese
Inainte de a-si pierde statutul de demnitar public, si fara sa banuiasca ca vor fi demise de premier, cele doua protagoniste ale scandalului au venit fiecare cu argumente, mai mult sau mai putin plauzibile, privind veridicitatea faptelor semnalate. Situatie penibila, demna de toata jena! Cristina a precizat ca adevarata miza a acestui scandal rezida in dorintele senatorului democrat, Marius Marinescu, de a prelua fraiele institutiei pe care o conduce in interesul oamenilor de afaceri pe care ii reprezinta.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.