Dupa "Monster", film care i-a adus Oscarul in 2004, pentru cea mai buna actrita, Charlize Theron revine intr-un rol dur, al unei femei care este obligata sa lupte pentru a fi tratata ca o fiinta umana. Actrita, careia fostul presedinte al Africii de

Dupa "Monster", film care i-a adus Oscarul in 2004, pentru cea mai buna actrita, Charlize Theron revine intr-un rol dur, al unei femei care este obligata sa lupte pentru a fi tratata ca o fiinta umana. Actrita, careia fostul presedinte al Africii de Sud - tara ei de origine - Nelson Mandela i-a multumit in cadrul unei ceremonii ca "a pus pe harta tara lor", dupa care a imbratisat-o, a fost invitata de onoare, pe 11 martie 2005 a Fundatiei Nelson Mandella din Johannesburg. "North Country" (DVD distribuit prin Pro Video) reprezinta un reper in cariera celebrei actrite, rolul lui Josey Aimes, aducandu-i inca o nominalizare la Oscar. Charlize este a doua actrita, dupa Kim Basinger, pentru care aparitia in Playboy, la 24 de ani - in mai 1999 - a insemnat si drumul catre Oscar. O slujba decenta cu care sa le asigure un trai bun copiilor ei. Asta este ceea ce si-a propus Josey Aimes. Ea primeste in schimb, insa, amenintari, insulte, injosiri, atacuri si obscenitati. "Ia-o ca un barbat" - ii spune seful ei. Dar ea o ia precum o fiinta umana - si riposteaza.
Charlize Theron este Josey in aceasta impresionanta poveste a unei femei care ignora prejudecatile, muncind in mine de fier din Minnesota.
Ea forteaza barierele legii cu prima acuzatie de hartuire sexuala din lumea clasei muncitoare cu care apoi va ajunge in instanta. Frances McDormand, Sissy Spacek, Woody Harrelson si Sean Bean, joaca alaturi de Theron in aceasta exploziva poveste a unei femei care isi asuma riscul pentru a obtine ceea ce oricare muncitor din America isi doreste: respectul la locul de munca.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.