Tribunalul Bucuresti a prelungit, ieri, cu 30 de zile interdictia de a parasi tara in cazul medicului Serban Bradisteanu, acuzat de luare de mita si abuz in serviciu in legatura cu o licitatie privind achizitionarea de aparatura medicala pentru sist
Tribunalul Bucuresti a prelungit, ieri, cu 30 de zile interdictia de a parasi tara in cazul medicului Serban Bradisteanu, acuzat de luare de mita si abuz in serviciu in legatura cu o licitatie privind achizitionarea de aparatura medicala pentru sistemul penitenciar.
Avocatul doctorului Bradisteanu, Alice Draghici, a solicitat instantei sa nu mai prelungeasca pentru a treia oara interdictia de a parasi tara, intrucat medicul este grav bolnav.
Draghici a depus la tribunal documente medicale care atesta evolutia starii de sanatate a clientului sau, motivand astfel si absenta acestuia din sala de judecata. Draghici a mai aratat ca doctorul Bradisteanu s-a prezentat de fiecare data cand a fost chemat la DNA pentru audieri. Avocatul a mai aratat ca de cand s-a inceput urmarirea penala, Bradisteanu a iesit de trei ori din tara si s-a intors de fiecare data. Ea a mai spus ca doua din calatorii le-a facut pentru a se interna in spital. "Nu vrea sa se sustraga urmaririi penale, ci vrea doar sa ramana in viata si sanatos. Bradiseanu este aproape paralizat si are nevoie urgenta de o noua interventie chirurgicala", a spus avocatul.
Acuzat ca a luat patru milioane de euro mita
Procurorii DNA au cerut ieri prelungirea interdictiei, motivand ca inca se fac cercetari, prin comisii rogatorii, in Austria si Elvetia, privind firma de la care Bradisteanu ar fi luat mita. Pe langa conturile sale deschise la mai multe banci din Elvetia si Austria, care au fost blocate, anchetatorii au instituit sechestru pe mai multe proprietati ale medicului Bradisteanu, aflate in Bucuresti si in apropiere de Capitala. Bradisteanu este acuzat ca ar fi primit o mita de peste patru milioane de euro de la o firma austriaco-elvetiana ce distribuie produse medicale, in schimbul banilor acesta facilitandu-i companiei castigarea unei licitatii pentru echiparea spitalelor penitenciar din Romania, in anii 2001-2002.
Lista lunga
In acest dosar mai sunt cercetati profesorul Adrian Streinu Cercel si alte cadre medicale si functionari care au facut parte din comisia de licitatie de aparatura medicala organizata de Ministerul Justitiei, in 2001. Potrivit Mediafax, acestia sunt acuzati ca ar fi achizitionat aparate inutile si ca au incalcat dispozitiile legale privind achizitiile publice, atribuind contracte comerciale unor firme care nu au indeplinit cel mai bun punctaj. Cercetarile vizeaza modul in care au fost achizitionate echipamente medicale din fonduri Phare de 20 de milioane de euro, pentru sistemul penitenciar. Licitatia publica pentru atribuirea contractului a fost organizata de Ministerul Justitiei, in timpul mandatului Rodicai Stanoiu, beneficiar fiind fosta Directie Generala a Penitenciarelor, iar sef al comisiei de licitatie doctorul Serban Bradisteanu, la acel moment senator in Parlamentul Romaniei. Unele dintre aparatele medicale achizitionate pentru unitatile medicale din reteaua penitenciarelor nu au utilitate, in timp ce pentru altele nu existau specialisti care sa stie sa le utilizeze. Potrivit NewsIin, Elena Dumitrescu, sef serviciu in Ministerul Finantelor, a fost pusa sub invinuire pentru luare de mita in acest dosar. Pe cele doua liste cu nume de medici si functionari romani gasite de procurorii elvetieni la perchezitia efectuata in casa unui om de afaceri elvetian se afla si numele acesteia. Pe prima lista, in dreptul numelui "doamna Dumitrescu" a fost trecuta suma de 30.000 de euro, iar pe cea de-a doua - 50.000 de euro. (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.