Banca Mondiala va lansa pe piata romaneasca, in perioada 30 august - 12 septembrie, o emisiune de obligatiuni pe trei ani denominate in moneda nationala, in valoare de 525 de milioane de lei, cu o dobanda de 6,5% pe an, care va fi intermediata de ABN
Banca Mondiala va lansa pe piata romaneasca, in perioada 30 august - 12 septembrie, o emisiune de obligatiuni pe trei ani denominate in moneda nationala, in valoare de 525 de milioane de lei, cu o dobanda de 6,5% pe an, care va fi intermediata de ABN Amro si Intercapital Invest. Emisiunea lansata de Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare (BIRD), membra a grupului Bancii Mondiale, va fi prima emisiune straina supranationala din Romania, iar titlurile vor fi primele notate de agentiile de rating cu calificativul maxim, "AAA", se arata intr-un comunicat transmis ieri de intermediari si Banca Mondiala. Dobanda va fi platita semianual iar rambursarea imprumutului va fi efectuata la scadenta. Investitorii pot fi atat rezidenti cat si nerezidenti, persoane fizice si juridice, si vor plati un comision de subscriere de 0,3%. Comisionul de intermediere platit intermediarului este de 10.000 de euro. In caz de suprasubscriere, obligatiunile vor fi alocate pro-rata, in functie de ponderea subscrierilor fiecarui investitor in total. In cazul in care raman obligatiuni nesubscrise, ABN AMRO Bank Romania le va subscrie si plati. Dupa incheierea cu succes a ofertei, emitentul va lua masuri pentru listarea obligatiunilor la Bursa de Valori Bucuresti, pentru care a fost obtinuta deja o aprobare de principiu. ABN AMRO Bank Romania va fi consultant financiar, grup de distributie si agent de plata, iar Intercapital Invest va fi intermediar al operatiunii. Consultantul juridic este casa de avocatura David&Baias. Banca Mondiala are cel mai ridicat rating, "AAA" de la agentia Standard & Poor's si "Aaa" de la Moody's Investors Service. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.