Traian Basescu a decorat, ieri, drapelul de lupta al Comandamentului 2 Operational Intrunit ,"Maresal Alexandru Averescu". Seful statului a participat, la Buzau, la sarbatorirea implinirii a 90 de ani de la infiintarea Armatei a 2-a, ale carei tradit
Traian Basescu a decorat, ieri, drapelul de lupta al Comandamentului 2 Operational Intrunit ,"Maresal Alexandru Averescu". Seful statului a participat, la Buzau, la sarbatorirea implinirii a 90 de ani de la infiintarea Armatei a 2-a, ale carei traditii de lupta au fost preluate de Comandamentul 2 Operational Intrunit "Maresal Alexandru Averescu".
Dupa incheierea manifestarilor din Piata Dacia, presedintele a facut o baie de multime. Basescu a mers la cei peste 1000 de oameni care au venit sa asiste la ceremonialul militar si le-a spus aproape la fiecare in parte "bine v-am gasit", dand noroc cu acestia. El a spus agentilor SPP care il pazeau cu strictete, ca se poate descurca si singur, si si-a dezbracat sacoul inmanandu-i-l aghiotantului. Presedintele nu i-a refuzat nici pe cei care au vrut sa faca poze cu el si a dat si autografe in special copiilor. Unul dintre acestia i-a solicitat presedintelui un autograf pe tricolorul pe care il avea in mana, dar Traian Basescu l-a refuzat, spunandu-i ca nu semneaza niciodata pe steag.
Videoconferinta cu Irak si Afganistan
Basescu a fost intrebat de o batrana venita sa-l vada, daca nu ii este cald in conditiile in care afara erau aproximativ 34 - 35 grade Celsius, iar unui barbat care i-a spus ca pensiile in Romania sunt mici, seful statului i-a spus ca este nevoie de rabdare pentru ca acestea sa creasca. Toata manifestarea a stat sub semnul caldurii puternice de afara, la un moment dat presedintele tarii spunand ca nici pentru el conditiile nu sunt mai bune atunci cand afara e cald. La un moment dat, cand toata lumea credea ca presedintele se indreapta catre masina sa, acesta i-a pacalit pe SPP-isti si a mai mers sa mai dea noroc, dar sa si auda opiniile buzoienilor din Piata Dacia. Unul dintre acestia i-a spus presedintelui sa nu uite niciodata Buzaul, iar o femeie i-a cerut lui Basescu sa dea un decret "ca am noua copii si dorm cu ei sub soare".
Dupa ce a participat la manifestarile din Piata Dacia, presedintele Traian Basescu s-a deplasat la sediul Comandamentului 2 Operational Intrunit "Maresal Alexandru Averescu". Aici, a avut loc o prezentare a sistemul de transmitere automata a datelor despre situatia aeriana, STASA si SIMIN, sistemul meteorologic integrat national.
Basescu a participat si la o videoteleconferinta cu militarii care sunt in Irak si in Afganistan. (D.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.