a oferi ajutoare materiale celor afectati de razboi si a demara lucrarile de reconstructie.

Trupele, primite triumfal dincolo de fluviul Litani
Pe mare, din portul Tyr, sau pe drum, blindatele si soldatii libanezi se indreapta spre su
a oferi ajutoare materiale celor afectati de razboi si a demara lucrarile de reconstructie.

Trupele, primite triumfal dincolo de fluviul Litani
Pe mare, din portul Tyr, sau pe drum, blindatele si soldatii libanezi se indreapta spre sudul tarii, unde n-au mai fost din 1969. Operatiunea a debutat joi dimineata si continua ieri in forta, soldatii trecand de fluviul Litani - un fel de "granita naturala" cu Libanul de sud - desfasurandu-se in zona. Corespondentii straini aflati la fata locului relateaza ca, potrivit traditiei, localnicii i-au primit cu orez si flori pe soldati, pretutindeni consemnandu-se numeroase manifestari de bucurie. Ziaristii au transmis si ca numerosi locuitori din sud apreciaza ca trupele regulate n-ar fi ajuns curand acolo fara Hezbollah, "care a repurtat victoria in lupta impotriva Israelului".
Armata "tarii Cedrilor" n-ar fi fost capabila sa vina in sud fara miscarea siita, intrucat ea nu dispunea nici de arme si nici de competente pentru a face fata armatei israeliene. In paralel, trupele Tsahal (armata israeliana) se retrag gradual din zonele pe care le-au cucerit in urma ofensivei declansate la 12 iulie. La cinci zile dupa incetarea focului, spre sudul libanez se indreapta si o mare de refugiati si convoaie militare.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.