Astazi este ultima zi a Festivalului International de Film Independent ANONIMUL, desfasurat la Sf. Gheorghe, in Delta Dunarii.
Aflat la cea de-a treia editie, Festivalul a avut anul acesta mai multe noutati printre care, trei sectiuni, lungme
Astazi este ultima zi a Festivalului International de Film Independent ANONIMUL, desfasurat la Sf. Gheorghe, in Delta Dunarii.
Aflat la cea de-a treia editie, Festivalul a avut anul acesta mai multe noutati printre care, trei sectiuni, lungmetraj, scurtmetraj fictiune si scurtmetraj animatie, alese de selectionerul oficial al Festivalului, criticul de film Alex Leo Serban.
Festivalul care a fost deschis oficial cu pelicula "The Wind that shakes the barley", in regia britanicului Ken Loach, film premiat cu "Palme d'Or" la Cannes in 2006, a fost creat pe placul organizatorilor.
Atat presedintele Fundatiei Anonimul, Marcel Iures, cat si criticul Alex Leo Serban si-au dorit un festival "fara vedete". De data aceasta au fost in prim plan creatorii si actorii.
Inca un moment important pentru cinematografia romaneasca, asa cum l-a numit Marcel Iures, a fost prezenta in Festival a tinerilor regizori, Catalin Mitulescu, Cornel Porumboiu, Radu Muntean, Florin Piersic jr., Cristian Nemescu, Cristian Mungiu si Constantin Popescu, numiti sugestiv "Generatia asteptata...", program paralel, in cadrul caruia au fost prezentate filmele premiate la festivaluri internationale. Trofeul Festivalului ii va reveni celui mai bun lungmetraj, dintre cele sapte premiate la Cannes sau Berlin, care au intrat in competitie.
Presedintele juriului sectiunii de lungmetraj este regizorul iranian Bahman Ghobadi, castigatorul Trofeului Anonimul 2005 cu filmul "Testoasele pot zbura"/ "Turtles Can Fly".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.