sa doneze sperma ca sa-si salveze uzina din faliment. Acum, hazul de necaz  poate deveni business plan. In unele tari, bancile de sperma au dat faliment din lipsa deponentilor. Poluarea si hrana artificiala au inmuiat vigoarea spermatozoizilor o
sa doneze sperma ca sa-si salveze uzina din faliment. Acum, hazul de necaz poate deveni business plan. In unele tari, bancile de sperma au dat faliment din lipsa deponentilor. Poluarea si hrana artificiala au inmuiat vigoarea spermatozoizilor occidentali, simtindu-se nevoia de mana de lucru din afara. Uzinele ADN din Romania inca produc marfa de calitate: spre deosebire de ARO, aprinderea se face la sfert de cheie, iar bancile sunt mereu pline de lichiditati. De ce nu ne-am impune pe piata? In fond, lucrurile sunt cat se poate de serioase. Cuplurile infertile trec prin adevarate drame, iar actul medical prin care pot fi ajutate sa aiba o sarcina e la fel de important ca o operatie cu risc vital. Daca aceste interventii s-ar realiza in tara, ar fi un bun inceput pentru "exportul" de servicii medicale. Nu ca pana acum, cand se exportau direct copii sau embrioni congelati care sunt, din punct de vedere moral, fiinte umane fara CNP. si simplul export de sperma ar fi o prostie, similara cu vanzarea de cherestea in loc de mobila, la care ne-am priceput atat de bine. Desigur, nu se vor face averi din fertilizarea in vitro. Cateva sute de tratamente pe an, ca doar n-o sa atragem toata clientela continentului, inseamna doar cateva milioane de euro, dar ar fi o buna reclama pentru medicii si medicina romaneasca, deschizand calea unor noi si noi clienti. Luptele care se duc azi in sistemul sanitar au drept miza bugetul de mizerie stors de la necajitul contribuabil roman.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.