Marea majoritate a romanilor se declara nemultumiti de veniturile pe care le au, jumatate sunt nemultumiti de starea de sanatate, in timp ce doua treimi se declara nemultumiti de serviciu. Educatia este inca asociata cu succesul in viata si cu un sta
Marea majoritate a romanilor se declara nemultumiti de veniturile pe care le au, jumatate sunt nemultumiti de starea de sanatate, in timp ce doua treimi se declara nemultumiti de serviciu. Educatia este inca asociata cu succesul in viata si cu un statut social inalt, desi numai 8% din cei 1.500 de repondenti considera ca marile averi din Romania s-au facut prin munca. La baza construirii marilor averi au stat incalcarea legii si sistemul de pile si relatii, cel putin asta este perceptia a 70% din populatie. La terminarea liceului, copiii sunt sfatuiti de parinti sa-si continue studiile, dar, daca e sa mearga la munca, jumatate din parinti isi sfatuiesc copiii sa munceasca in strainatate.
Daca aproape toti romanii sunt inscrisi la un medic de familie, pentru jumatate din cei care locuiesc in mediul rural medicul se afla in alta localitate. Fata de sistemul de sanatate, nemultumirile sunt aproape unanime: sunt incriminate cozile la farmacii, lipsa medicamentelor compensate, aglomeratia din cabinete. 80% din romani sunt nemultumiti de furnizarea medicamentelor compensate, iar din spitale, numai un roman din zece pleaca fara sa aiba ceva de reprosat. Doar 6% din populatie are asigurari medicale private, principalul motiv invocat fiind lipsa banilor.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.