Presedintele Asociatiei Romane pentru Studiul Ficatului (ARSF), profesor doctor Mihai Voiculescu, solicita Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) ""sa ramburseze procedurile de dializa hepatica intocmai ca pe cele de dializa renala"". In
Presedintele Asociatiei Romane pentru Studiul Ficatului (ARSF), profesor doctor Mihai Voiculescu, solicita Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) ""sa ramburseze procedurile de dializa hepatica intocmai ca pe cele de dializa renala"".

In prezent, bolnavii de ficat carora li se recomanda dializa hepatica sunt nevoiti sa suporte costurile. Profesorul Mihai Voiculescu atrage atentia ca nu este echitabil ca bolnavul de rinichi sa beneficieze de dializa decontata de CNAS, de terapii de substitutie gratuite, ""in timp ce bolnavul hepatic nu are un program de preventie si nici o terapie de substitutie sustinuta financiar de CNAS"". In acest sens, Congresul al XVI-lea cu participare internationala al ARSF, programat intre 22 si 23 septembrie la Hotelul Intercontinental, si-a propus sa convinga CNAS asupra necesitatii rambursarii dializei hepatice. De asemenea, in actuala editie a Congresului ARSF va mai fi semnalata ""datoria, prin lege, a Ministerului Sanatatii ca in programele pe care le finanteaza sa cuprinda si preventia cronicizarii hepatitelor acute virale, a hemoragiilor digestive superioare sau a cancerului hepatic"". (Magda Marincovici)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.