Intr-o formula mai ofensiva ca de obicei, echipa nationala a castigat lejer meciul amical cu Cipru, de la Constanta. A fost ultimul test inaintea debutului in grupa G preliminara pentru CE 2007, programat la 2 septembrie, contra Bulgariei. Consti

Intr-o formula mai ofensiva ca de obicei, echipa nationala a castigat lejer meciul amical cu Cipru, de la Constanta. A fost ultimul test inaintea debutului in grupa G preliminara pentru CE 2007, programat la 2 septembrie, contra Bulgariei.

Constient ca cipriotii constituie o trupa numai buna pentru a testa jocul ofensiv, selectionerul Victor Piturca a trimis pe teren trei oameni responsabili cu munca din avanposturi, Adrian Mutu, Daniel Niculae si Nicolae Dica. Acestia au fost sustinuti frecvent de un flanc drept eminamente ofensiv, format din Cosmin Contra si Florentin Petre, care au contribuit pe rand la fortarea defensivei adverse. Dica si Mutu au rezolvat problema invingatoarei
prin doua executii de fotbalisti adevarati, insa marea miza o reprezinta victoria in fata Bulgariei lui Stoicikov, care ne-a spionat din nou, impreuna cu managerul Dimitar Dimitrov si de secundul Krasimir Bezinski.
RADIOGRAFIE. Per ansamblu, selectionerul Piturca s-a declarat multumit de evolutia echipei, facand o radiografie. ""A fost un test reusit din toate punctele de vedere. Totusi, s-a pierdut usor mingea, lucru pe care nu trebuie sa-l repetam cu Bulgaria, care poate specula acest lucru. Sunt nemultumit de ineficienta unor jucatori. Daniel Niculae a compensat lipsa lui Mazilu, desi nu a fost foarte proaspat, spre deosebire de Marica. Codrea a avut o prestatie buna si poate fi o solutie si in continuare. Dupa cum a jucat, este un posibil titular pe viitor. Se poate intelege cu Dorinel Munteanu si joaca pe acelasi post in Italia"", a precizat Piturca.
OPTIMISM. In privinta viitorului adversar, Bulgaria, el a spus: ""Este un adversar dificil. Au schimbat mai multe posturi, au un joc in viteza, de uzura, foarte disciplinat, se strang foarte bine in aparare si pornesc pe contraatac. Ca joc suntem peste ei, ca valoare suntem aproximativ egali, pentru ca avem cate patru-cinci jucatori de mare clasa. Sper ca Stoicikov sa nu se fi edificat in privinta jocului nostru"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.