Pensionarii care pana acum isi primeau pensia pe card sau de la ghiseele bancare trebuie sa mearga la casele de pensii pentru a comunica domiciliul unde sa vina postasul cu banii. Batranii sunt nemultumiti si spun ca prefera un card care-i protejeaza

Pensionarii care pana acum isi primeau pensia pe card sau de la ghiseele bancare trebuie sa mearga la casele de pensii pentru a comunica domiciliul unde sa vina postasul cu banii. Batranii sunt nemultumiti si spun ca prefera un card care-i protejeaza de hoti.

Un numar de 450.000 de pensionari nu-si va mai putea lua pensia de la CEC sau Bancpost, ci doar de la Posta. De la 1 octombrie, Posta va fi singura institutie care va aduce pensiile, dupa ce reprezentantii celor doua banci au anuntat ca nu vor sa mai plateasca banii pensionarilor din cauza cozilor care se fac la ghisee. Afectati vor fi oamenii care sunt plecati la rude in strainatate, care sunt in spitale sau sanatorii sau cei care au domicilii in mai multe localitati. Multi batrani care stau singuri se tem ca pot fi victimele unor jafuri, daca se afla ziua in care li se aduce pensia.
PROCEDURA. Pensionarii trebuie sa se prezinte la casa de pensii din sectorul sau din orasul unde locuiesc cu o copie de pe buletinul de identitate si cu talonul de pensii pentru a se stabili domiciliul unde postasul le va aduce pensia, anunta reprezentantii Casei de Pensii a Municipiului Bucuresti.
Oamenii sunt nemultumiti. ""Ce facem, ne intoarcem in Evul Mediu sau intram in UE? In orice stat civilizat, pensia merge direct la banca, iar din cont pe card"", spune Radu Rodica, pensionara. Ea se intreaba cand va fi asa si in Romania si cat timp trebuie sa mai stea pensionarii priponiti si sa astepte postasul. O alta persoana, Dumitrescu Klara, adauga ca aducerea banilor acasa reprezinta un risc pentru anumiti pensionari, care pot deveni victimele unor infractori. Pensionarii care au optat pentru virarea banilor in cont doresc in continuare sa beneficieze de un card si sa fie feriti de riscuri.
REACTIE. Presedintele Casei Nationale de Pensii, Mihai Seitan, sustine ca face tot ce este posibil, insa spune ca bancile nu sunt interesate sa furnizeze acest serviciu din cauza comisioanele foarte mici si a cozilor care se formeaza la ghisee.

SOLUTIE


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.