Steaua a reusit ieri o victorie categorica la Arad, mult mai dura decat s-au desfasurat ostilitatile pe teren. Marius Lacatus, care a dat fotoliul de presedinte in Ghencea pe banca tehnica a nou-promovatei, a incropit in mai putin de o saptamana o ec
Steaua a reusit ieri o victorie categorica la Arad, mult mai dura decat s-au desfasurat ostilitatile pe teren. Marius Lacatus, care a dat fotoliul de presedinte in Ghencea pe banca tehnica a nou-promovatei, a incropit in mai putin de o saptamana o echipa frumoasa, dar naiva, prada usoara pentru versatii fotbalisti ai campioanei. Dupa o ploaie torentiala, terenul a fost destul de greu la meciul de ieri, dar in tribune au fost 15.000 de oameni, care au incercat sa impinga de la spate pe UTA in fata Stelei. In prima repriza lucrurile au fost clare: ros-albastrii au avut doua ocazii, ambele plecate de la Banel Nicolita, de pe partea dreapta, si s-au transformat in goluri, Cristocea cu capul, din opt metri, si Dica, vole superb din 12 metri dupa o deviere subtila a aceluiasi mijlocas stanga. UTA a replicat cu un joc destul de avantat, rapid, pe poarta, a avut si doua ocazii mari la poarta lui Carlos, care a facut si ieri vreo doua gafe, dar i-a lipsit experienta. Mara s-a miscat din nou bine, a incercat, si a si reusit in mare masura, sa traga echipa dupa el, a facut cateva faze de efect, dar golurile au fost la poarta cealalta. Repriza a doua a fost oarecum similara, cu UTA la conducerea aparenta a jocului si cu Steaua gata sa loveasca la cea mai mica oportunitate. Ex-stelistul Simion, Dananache si Mara au trecut pe langa golul care ar fi readus gazdele in joc, apoi s-a facut liniste, pentru ca Dica a mai marcat un gol frumos, vole din 14 metri, stabilind un scor mult prea mare fata de felul in care s-au desfasurat ostilitatile. In final, aradenii au cazut fizic si, mai ales, psihic, iar Steaua a controlat clar disputa, primind si aplauzele fanilor locali, iar Dica si V. Badea au trecut pe langa alte goluri. Venind dupa un meci solicitant la Liege, in prima mansa a turului al treilea preliminar al Ligii Campionilor, cu Standard, Olaroiu a schimbat din nou liniile, folosindu-l titular pe stanga pe Cristocea, Oprita a jucat varf impins ceva mai mult de o ora, cedandu-i apoi locul lui Vali Badea, dar aceste modificari nu au impietat in nici un fel jocul calm si sigur al ros-albastrilor. UTA nu merita sa piarda de aceasta maniera si, cu siguranta, pe masura ce va inainta in competitie, va pune tot mai multe probleme echipelor care vor trece pe la Arad cu gandul la puncte. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.