Cadrele didactice din invatamantul preuniversitar si universitar vor astepta pana la sfarsitul acestei luni pentru ca Guvernul sa vina cu o noua propunere la proiectul Legii privind salarizarea bugetarilor, mai ales la capitolul care vizeaza Invatama
Cadrele didactice din invatamantul preuniversitar si universitar vor astepta pana la sfarsitul acestei luni pentru ca Guvernul sa vina cu o noua propunere la proiectul Legii privind salarizarea bugetarilor, mai ales la capitolul care vizeaza Invatamantul. Liderii sindicali au trimis in teritoriu ultima propunere a Executivului, urmand ca profesorii sa decida, inainte de inceperea anului scolar 2006-2007, daca vor organiza sau nu actiuni de protest.
Atat cadrele didactice din invatamantul preuniversitar, cat si cele din invatamantul universitar considera propunerea Guvernului "inacceptabila si total nemultumitoare". Spre exemplu, Razvan Bobulescu, presedintele Federatiei "Alma Mater", spune ca "din proiect lipsesc posturi corespunzatoare functiilor cu studii superioare de scurta durata si studii medii. In acest sens am cerut refacerea materialului, cerand in plus ca salariile sa fie raportate la salarizarea de la mijlocul carierei pentru colonel, conferentiar, profesor universitar, procuror (15-20 ani vechime), dar sa vedem si salarizarea la inceput de cariera - locotenent, asistent universitar, procuror". Totodata, acesta precizeaza ca profesorii din invatamantul universitar "nu sunt de acord ca acest proiect de crestere a salariilor sa se realizeze in patru ani. Am cerut ca finalizarea reasezarii salariilor sa se faca pana la inceputul anului 2008".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.