Pietro Mazza a deschis in satul Mednoie din apropierea Moscovei ""Ferma Soarelui"", o fabrica de branzeturi italiene, informeaza Agentia France Presse. ""Ferma Soarelui"" a devenit o destinatie la moda pentru oamenii din Moscova mai ales, care vi
Pietro Mazza a deschis in satul Mednoie din apropierea Moscovei ""Ferma Soarelui"", o fabrica de branzeturi italiene, informeaza Agentia France Presse.

""Ferma Soarelui"" a devenit o destinatie la moda pentru oamenii din Moscova mai ales, care vin sa se aprovizioneze cu produse italiene facute in Rusia. ""La inceput, cand am deschis, mi-am zis ca nu o sa ajung la nimic pentru ca nu vindeam votca"", isi aminteste Pietro Mazza. La aceasta fabrica, Pietro Mazza produce mozzarella proaspata, ricotta, burrata si alte branzeturi tipic italiene. Face, de asemenea, si o branza cu o consistenta dura pe care o numeste ""parmigianino"". Acesta nu este adevaratul parmezan, pentru ca Pietro nu poate supune vacile de acolo la un regim alimentar necesar pentru a obtine laptele special care permite fabricarea faimoasei branze.
TURISM. Pentru aproximativ 25 de dolari, vizitatorii pot gusta branzeturile si pot privi vacile, caprele si berbecii ce stau la originea pretiosului lapte care urmeaza sa fie pus apoi la fermentatie. Pietro Mazza a inceput sa construiasca si camere pentru a gazdui turistii in ferma lui, situata nu departe de ruta Moscova-Sankt-Petersburg. Pietro este constient ca ar putea sa isi dezvolte afacerea, propunand produsele sale numeroaselor restaurante italiene din Moscova care importa branzeturi italiene la preturi foarte mari, dar prefera sa nu se faca remarcat luand o prea mare amploare.
Agentii din turismul local ii aduc lui Pietro in fiecare luna mii de vizitatori. Sotia sa de origine rusa, Jaana, si fiica sa cea mica se ocupa de treburile administrative, in timp ce Pietro fabrica branzeturile. Un amic, Angelo, ii ajuta sa tina restaurantul pe care familia Mezza l-a deschis in satul din apropierea Moscovei, iar un altul, Antonio, decoreaza locul cu picturile sale. ""Incercam sa raspandim gustul, arta alimentelor italiene"", spune Pietro Mazza. Branzeturile italiene se prepara de mai bine de 2.000 de ani si merg foarte bine cu o bucata de paine si cu un pahar cu vin rosu. (Francisca M. Catana)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.